Керівники закладів освіти у Кропивницькому особисто контролюватимуть початок опалювального сезону

Понеділок, 23 жовтня 2017 15:15

У Кропивницькому із 22 жовтня розпочався опалювальний сезон. Теплоносій почав надходити в приміщення закладів освіти і всі керівники шкіл і дитячих садочків мають особисто контролювати процес запуску тепла. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 23 жовтня.

- Школярі ще тиждень перебуватимуть на канікулах, але прошу управління освіти зобов'язати всіх директорів під час запуску тепла в школах бути присутніми в закладах і персонально контролювати цей процесс, - попередив Андрій Райкович. - Те ж стосується головних лікарів, начальників ЖЕКів, всіх керівників комунальних установ. Погода різко змінюється і сподіватися на теплі дні вже не варто. Осінньо-зимовий сезон для комунального господарства міста ніколи легким не був. Нинішній буде іще важчим.

Очільник міста доручив управлінню освіти здійснювати постійний моніторинг за температурним режимом у кожному закладі, у кожній класній кімнаті і оперативно надавати інформацію йому особисто.

- Я звертаюсь до своїх заступників, до керівників виконавчих органів, до депутатського корпусу: нам необхідно надзвичайно економно, ощадливо, по-господарськи і подавати тепло, і берегти тепло, і пильнувати експлуатацію кожного механізму. Це - стратегічне завдання! І, безумовно, рухатись по шляху впровадження енергоощадних технологій, будівництва модульних, теплових пунктів. Місто запізнилось, загальмувало на 10-15 років з впровадженням сучасних систем теплопостачання. За 2 роки цього не можливо подолати. Але нам необхідно фахово і швидко працювати, щоб реалізувати принципово нову модель. Іншого шляху немає.

Усі новини