«Казковий світ дитинства»: художній конкурс «Молодіжна палітра - 2020» чекає на юних художників Кропивницького

П'ятниця, 4 вересня 2020 12:30

Художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна за підтримки управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького запрошує взяти участь у художньому конкурсі «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря.

Конкурс мав відбутися до Міжнародного дня захисту дітей, проте його проведення було перенесено у зв'язку з карантином з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та відповідною забороною проведення всіх масових заходів.

Тема конкурсу у 2020 році: «Казковий світ дитинства», ілюстрації до літературних творів. У ньому можуть бути представлені різні види образотворчого мистецтва: живопис, графіка, скульптура, декоративне мистецтво. З умовами конкурсу  можна ознайомитись на веб-сайті музею: http://osmerkinmuseum.kr.ua/apub/pub86p.html

Твори для участі в конкурсі визначаються у навчальних закладах за попереднім відбором та подаються разом з анкетою-заявкою до оргкомітету конкурсу в електронному вигляді з 07 до 27 вересня 2020 року за адресами електронної пошти музею.

Роботи конкурсантів оцінюватиме компетентне журі у складі професійних художників та фахових мистецтвознавців. Співорганізатором конкурсу є обласна організація Національної Спілки художників України.

Нагородження переможців конкурсу та відзначення найактивніших навчальних закладів відбудеться напередодні Дня художника, 11 жовтня. На веб-сайті музею буде представлена виставка творів переможців та учасників конкурсу.

Художній конкурс «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей започаткований у 2016 році. За цей час його переможцями стали понад двісті учасників, віком від 7 до 22 років. Конкурсанти отримали дипломи, подяки, відзнаки членів журі та оргкомітету, а також заохочувальні призи – предмети та матеріали творчої праці художників.

Ім’я, яке носить конкурс, належить відомому художнику і педагогу - заслуженому працівнику культури України, члену Національної Спілки художників України, лауреату обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» Леоніду Івановичу Бондарю (1938 — 2013). Він понад двадцять років очолював дитячу художню школу у місті Кропивницькому. У 1992 році закладу було присвоєно ім’я Олександра Осмьоркіна.

За інформацією оргкомітету, пріоритетними завданнями конкурсу є: сприяння розвитку дитячої та юнацької творчості, надання можливості учням та студентам реалізації власних творчих здібностей,  виявлення та підтримка талановитої молоді і викладачів.

Бажаємо юним художникам творчого натхнення, вдалого втілення мистецьких задумів і перемоги у конкурсі!

 

Усі новини