Карантин у закладах освіти Кропивницького: час опановувати дистанційне навчання

Середа, 18 березня 2020 15:47

Організацію дистанційного процесу навчання у закладах освіти Кропивницького в умовах жорсткого карантину перевірила заступник міського голови Наталія Дзюба під час інспекційної поїздки до гімназії новітніх технологій  сьогодні, 18 березня.

- Особливу увагу під час дистанційного навчання ми звертаємо на учнів, яким  цього року потрібно буде здавати державну підсумкову атестацію та ЗНО, - відзначила Наталія Дзюба.

За словами директора гімназії НТН, Любові Краснової, із 12 березня у закладі тимчасово зупинений навчальний процес та запроваджені обмежувальні заходи. На період карантину  розроблені графіки дистанційного навчання учнів. Запроваджено гнучкий, дистанційний режим роботи педагогів. Адміністрація школи, два вчителі та сторож перебувають на роботі щодня.

У гімназії дотримуються всіх санітарних вимог під час карантину: здійснюється вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів та провітрювання. Крім того, школа закупила дві ультрафіолетові лампами, якими кварцують приміщення.

- Педагоги нашої гімназії щодня проводять по 6-7 дистанційних уроків. Всі робочі питання ми регулюємо у соціальних мережах, - зауважила Любов Краснова. - Трансляція відеоуроків відбувається у системі Zoom. Ця програма зручна ще тим, що в ній зберігаються всі матеріали. Якщо дитина з поважних причин не змогла долучитися до навчання, лекцію вона може прослухати згодом.

Наталія Дзюба відвідала дистанційний урок біології для 10 класу, а також урок історії для учнів 8 класу, який особисто провела директор гімназії Любов Краснова.

Перед початком on-line навчання всі школярі мають зареєструватися в системі Zoom. Вчитель на екрані монітору бачить усіх учнів, має змогу поставити їм запитання, як під час звичайного уроку, викладає матеріал, а також задає домашнє завдання. Над лабораторними і практичними завданнями учні працюють самостійно.

Загалом Наталія Дзюба високо оцінила організацію дистанційного навчання у гімназії:

- Відеоуроки проходять чітко та організовано, діти готові до сприйняття on-line навчання, педагог подає матеріал на належному рівні, - наголосила посадовиця.

Усі новини