Капітальний ремонт лікарні швидкої медичної допомоги увійшов в активну фазу

Вівторок, 7 липня 2020 13:03

Останні кілька років міська влада Кропивницького докладає максимум зусиль, щоб привести міські заклади охорони здоров’я до європейського рівня. Пріоритетом на сьогодні є капітальний ремонт лікарні швидкої медичної допомоги. Про перебіг ремонтних робіт у базовому медичному закладі розповіла під час брифінгу заступниця начальниці управління охорони здоров’я міської ради Лариса Кудрик.

- Даний медичний заклад існує багато років, тут робляться найскладніші операції, працюють висококваліфіковані лікарі. Заклад розрахований на 300 ліжок, з них 65 — терапевтичного профілю, інші — хірургічного, - розповіла Лариса Кудрик. - На базі лікарні швидкої медичної допомоги працює травматологічний пункт, який за весь час свого існування ремонтується вперше. Рентген апарат, який працював там до сьогоднішнього дня 82-го року випуску, і його давно треба було замінити.

За інформацією Лариси Кудрик, з бюджету міста на проведення капітального ремонту міської лікарні швидкої медичної допомоги передбачено кошти у розмірі 3,3 млн грн, у тому числі і на капітальний ремонт рентгенологічного кабінету травматологічного пункту — 1,5 млн грн. Станом на сьогодні ремонт в активній фазі. Одночасно проводяться ремонти і покрівель, і внутрішніх приміщень.

- Для рентгенологічного кабінету травматологічного пункту у 2019 році був закуплений сучасний рентгенапарат на 2 робочі місця. Він буде встановлений вже по завершенні ремонту приміщення, - зазначила Лариса Кудрик. - Ми стараємось зробити усе можливе, щоб кропивничанам було зручно і комфортно отримувати медичну допомогу у медичних закладах нашого міста, зокрема травматологічну невідкладну допомогу в лікарні швидкої медичної допомоги.

Усі новини