Інспекція з благоустрою закликає кропивничан любити рідне місто

Вівторок, 31 січня 2023 15:28

Більшість  мешканців Кропивницького люблять рідне місто і знають, що звалювати та викидати будь-яке сміття у невстановлених для цього місцях категорично неприйнятно! У цьому переконані інспектори міської інспекції з благоустрою.

Проте третій тиждень працівники інспекції спільно з міською дружиною здійснюють патрулювання стихійного сміттєзвалища по вулиці Салтикова- Щедріна біля залізничного переїзду, яке містяни самі ж і утворили.

- Це не один чи два пакета сміття, яке  викидають у контейнер, є ще у нас в місті  нерадиві громадяни, які привозять будівельне сміття та всякий непотріб великогабаритними транспортними засобами та звалюють його на територію загального користування біля залізничної колії і на кладовищі, яке розташоване поряд. – відзначив начальник інспекції з благоустрою Олександр Брюховецький.

У тих мешканців, які викидають сміття у не призначених для цього місцях, інспектори, з кожним проводять профілактично-роз'яснювальну роботу, складають протоколи про адміністративні правопорушення. Заповнені протоколи передаються на розгляд адміністративних комісій, за що передбачені штрафи від 340 до 1700 гривень.

- Деякі мешканці у спілкуванні з інспекторами дозволяють собі  вести розмову в грубій формі та погрожувати працівникам інспекції. В таких випадках інспектори телефонують на 102 для реагування поліції, - попередив Олександр Брюховецький. - Також ведеться фіксація транспортний засобів та направляються листи до патрульної поліції з переліком державних номерів щодо притягнення порушників до відповідальності.

Олександр Брюховецький також звертає увагу кропивничан на те,  що у місті для прийому великогабаритного сміття існує законне сміттєзвалище, яке знаходиться по вул. Ірпінській (колишня Байкальська), 124.

Усі новини