Інспекція з благоустрою в умовах воєнного часу продовжує контролювати санітарний стан Кропивницького

Вівторок, 24 травня 2022 16:45

Діяльність інспекції з благоустрою у Кропивницькому від початку року стала одним із головних питань порядку денного апаратної наради заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками виконавчих органів і комунальних підприємств сьогодні, 24 травня.

З початком війни в Україні дещо змінилися основні акценти в діяльності інспекції  і її основні зусилля направлено на попереджувальну роботу, наголосив її очільник Олександр Брюховецький.

- Протягом січня-травня поточного року за недотримання правил благоустрою працівники інспекції склали 226 протоколів про адміністративні правопорушення, - повідомив посадовець. - Найбільше правопорушень припало на захаращення прилеглих територій та територій загального користування будівельними матеріалами, сміттям, зрізаним гіллям, конструкціями, механізмами, побутовими відходами, відходами виробництва тощо.

Триває боротьба і зі стихійною торгівлею. Досі трапляються випадки, звернув увагу Олександр Брюховецький, самовільного встановлення точок торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у невстановлених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу.

Систематичні рейди проводять працівники спецінспекції по вулицях Преображенській (біля Центрального ринку), Вокзальній (від магазину “АТБ” до ринку “Босфор”), Євгена Тельнова (біля ринку “Черемушки”), Полтавській (біля ринку “Полтавський”) та Космонавта Попова (біля 5-ї поліклініки), де раніше постійно велась стихійна торгівля.

Чимала частка від загальної кількості складених протоколів припадає на такі  порушення, як: проведення земляних та ремонтних робіт без відповідного дозволу, виданого в установленому порядку, несвоєчасне та неякісне виконання благоустрою після завершення цих робіт; відсутність урн при вході до торгових підприємств, закладів громадського харчування та відсутність договорів про надання послуги з поводження з побутовими відходами та несвоєчасне здійснення оплати за отриману послугу.

Значна увага, за словами Олександра Брюховецького, приділяється і питанню належного утримання рекламоносіїв на території міста. Фотофіксація  виявлених порушень  направляється до управління містобудування та архітектури.

Звертаються до спецінспекції і самі кропивничани зі скаргами на неналежне утримання прилеглих територій, роботу вивісок в нічний час, не виконання благоустрою після проведення земляних робіт тощо. За звітний період надійшло 44 таких звернень.

Олександр Брюховецький нагадав, що  за порушення правил благоустрою в місті складаються адміністративні протоколи, які передбачають накладання штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн., на посадових осіб (керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності) та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Усі новини