«Інгульська Січ» - патріотичний хаб Кропивницького

Вівторок, 9 січня 2024 16:20

Російська збройна агресія актуалізувала потребу в перегляді підходів до  Національно-патріотичного виховання молодого покоління українців. Виховання громадянина патріота України є пріоритетним завданням на всіх рівнях, адже від нього залежить національна безпека і майбутній розвиток вільної, згуртованої та успішної української нації. Управління освіти Кропивницької міської ради ініціювало трансформацію профільного закладу позашкільної освіти «Центру науково-технічної творчості «Каскад» у комплексний заклад позашкільної освіти – Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді «Інгульська Січ». 

Взявши за основу історико-краєзнавчі особливості нашого краю, освітні запити учнівської молоді і важливість розвитку національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, створено потужний хаб, де діти у вільний від навчання час розвивають свої  творчі здібності, фізичний потенціал, набувають нових знань, умінь і практичних навичок, необхідних для життя в сучасних умовах війни, необхідних майбутнім захисникам і захисницям України.  Центр функціонує на базі Ліцею «Сокіл» лише другий місяць і вже має 150 вихованців. Діти займаються у гуртках історико-краєзнавчого, туристсько-спортивного, військово-прикладного, науково-технічного напрямів позашкільної освіти. Проходить поетапне розширення творчої діяльності і відкриття гуртків художньо-естетичного напряму, тим самим охоплюючи якомога більшу кількість дітей таким змістовними і вкрай необхідними знаннями.

- Патріотичні почуття і гордість за власну країну мають прищеплюватися українцям із раннього дитинства. Національна ідентичність, свідома громадянська позиція, відповідальність за долю своєї країни – це те, що формується в процесі національно патріотичного виховання через мову, історію, цінності й традиції, - каже директор Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді «Інгульська Січ» Валерій Андрійченко.

Керівник закладу має великий досвід роботи з дітьми у напрямку війсково-патріотичного та національно-патріотичного виховання. Учитель історії за фахом, Валерій Володимирович має 30-річний стаж педагогічної діяльності. З 2012 року працював з учнями-кадетами Ліцею «Сокіл» спочатку на посаді старшого вихователя, пізніше -  заступника директора Ліцею з військово-патріотичної роботи. Його випускники нині служать у лавах збройних сил України і мужньо боронять рідну землю від окупантів. Нажаль, декого з них вже немає з нами. Очоливши «Інгульську Січ» Валерій Володимирович продовжує свою справу у вихованні майбутніх захисників, готових виконувати свій конституційний обов’язок! Амбітних планів дуже багато. Адже у школах міста функціонують гуртки національно-патріотичного виховання, де займається більше півтисячі дітей. Вже  проведено низку спільних військово-спортивних заходів для активізації національно-патріотичної діяльності. «Інгульська Січ» це патріотичний хаб з національно-патріотичної, інформаційно-методичної, організаційно-масової, навчально-виховної, військово-спортивної, оздоровчої, екскурсійної, краєзнавчої і туристичної діяльності з учнівською молоддю міста Кропивницького.

Міська влада впевнена, що така відповідальна діяльність принесе надзвичайно важливі результати. Робота щодо удосконалення і покращення умов для дитячого розвитку триває.  Ми підтримуємо і допомагаємо у реалізації задумів і прагнень нашого підростаючого покоління патріотів України! Наближаємо Перемогу разом!

Усі новини