Інформування громадськості про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин є обов’язковим

Понеділок, 15 серпня 2022 15:35

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря", який набрав чинності 27 липня, внесено зміни до Закону України "Про охорону атмосферного повітря".

Роз'яснення з цього питання надала начальниця відділу екології та контролю за використанням і охороною земель управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради Галина Негода

- Суб’єкти господарювання, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, зобов’язані протягом трьох робочих днів, після опублікування в місцевих друкованих ЗМІ повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди, подати таке повідомлення в електронній формі до відповідних місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, на території яких розташовано об’єкт, джерело забруднення, та до Міндовкілля для його подальшого публічного розміщення, - наголосила посадовиця.

Зазначене повідомлення в електронній формі разом із супровідним листом суб’єкти господарювання надсилають на електронну адресу:

  • Міндовкілля (info@mepr.gov.ua);
  • Кіровоградської обласної державної адміністрації (public@kr-admin.gov.ua);
  • Кропивницької міської ради (ekologiya@krmr.gov.ua), на території яких розташовано об’єкт, джерело забруднення.

У місцевих друкованих засобах масової інформації у повідомленні про намір отримати дозвіл на викиди, суб’єкти господарювання зазначають поштову та електронну адресу Кіровоградської обласної державної адміністрації (25006, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1, тел. 24-17-25, е-mail: ekologkr2019@gmail.com), куди власне, мають надсилатися зауваження від громадськості.

Облдержадміністрація надасть повідомлення про наявність або відсутність зауважень від громадськості щодо видачі суб’єкту господарювання дозволу на викиди.

Усі новини