Імениті художники з України, Китаю і Білорусі вчитимуть кропивницьких дітей працювати в архітектурному жанрі

Середа, 10 травня 2017 19:25

Міський фестиваль дитячої творчості вдруге поспіль відбудеться у Кропивницькому. Ініціатором його проведення виступає галерея “Єлисаветград” спільно з відділом культури і туризму, управлінням освіти, відділом сім'ї та молоді та управлінням економіки міської ради.

Родзинкою цьогорічного фестивалю, який стартує 12 травня о 14.00 на площі перед краєзнавчим музеєм, стане вільне спілкування та участь у майстер-класах з іменитими художниками. Поділитися своєю майстерністю художники з'їхалися на пленер у Кропивницькому із багатьох міст України, з Китаю та Білорусії. Урочисте відкриття пленеру відбулося сьогодні, 10 травня, у приміщенні галереї.

Активну участь у фестивалі візьмуть дитячі клуби, художня школа імені О. О. Осмьоркіна, музичні школи міста. В рамках фестивалю діти разом з відомими художниками вчитимуться писати картини в архітектурному жанрі.

Фестиваль дитячої творчості у Кропивницькому викликав зацікавленість у майстрів народної ляльки, виробів з дерева і глини зі Світловодська, Чигирина та Горішніх Плавнів. Цього дня гості обіцяють показати і розказати дітям про свою творчість. В рамках фестивалю на площі перед краєзнавчим музеєм будуть діяти багаточисельні творчі локації: площа дитячого мистецтва, площа майстрів Хенд Майд, музична площа, виставкова площа дитячої художньої школи О. О. Осмьоркіна та ігрові програми.

В ході фестивалю відбудуться також майстер-класи з ліплення, виготовлення ляльок, вироби з паперу, уроки живопису від митців та концерти.

Довідки за телефоном: 0502072700

Усі новини