Громада для людей: у Києві відбувся всеукраїнський форум, де говорили про соціальну підтримку

Четвер, 21 березня 2024 09:03

   За ініціативи Міністерства соціальної політики у Києві 19 березня відбувся Форум «Громада для людей: місце де хочеться жити», який об’єднав під одним дахом очільників громад, урядовців, представників Офісу Президента, міжнародних організацій та бізнесу.

   Подія відбулася з нагоди Всесвітнього дня соціальної роботи. Участь у роботі форуму взяв заступник міського голови Кропивницького Сергій Колодяжний.

   Мета заходу - привернути увагу громадськості до допомоги тим, хто її потребує, сприяння соціальним змінам і запровадження процесу формування соціальної єдності.

   Спікерами були представники Міністерства соціальної політики України, а також керівники територіальних громад.

   Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович у своєму виступі представила бачення розвитку сфери соціальних послуг та громади як місця, де кожна людина повинна мати можливість отримати весь спектр послуг, у тому числі з психосоціальної підтримки. 

   Про активну підтримку людей у громадах говорили на третій дискусійній панелі форуму «Громада для людей; місце, де хочеться жити».

   Під час заходу учасники ознайомилися з новітніми підходами до надання соціальних послуг в Україні та світі, тематикою та результатами міжнародних досліджень у соціальній сфері, обмінялись думками та контактами з фахівцями та експертами з питань соціального захисту.

   У роботі форуму активну участь узяв заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Сергій Колодяжний.

   На третій дискусійній панелі форуму «Громада для людей, місце, де хочеться жити» Сергій Колодяжний розповів про розвиток послуг із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в Кропивницькій міській територіальній громаді.

   Представники громад обговорили також особливості та виклики соціальної сфери в умовах війни.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01