Газопостачання Південно-Західної котельні у Кропивницькому має бути відновлене сьогодні, до 12.00

Середа, 6 листопада 2019 10:41

Сьогодні, 06 листопада, у міській раді Кропивницького відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія під головуванням заступника міського голови  продовжила вивчення ситуації, пов’язаної із зупинкою найбільшої котельні Кропивницького – Південно-Західної, через пошкодження газопроводу середнього тиску та прийняла оперативні рішення для ліквідації аварії і відновлення теплопостачання у повному обсязі.

- Це вже друге засідання комісії, перше ми провели безпосередньо на місці пригоди вчора, - відзначив Олександр Мосін. – Внаслідок проведення земляних робіт біля одного з підприємств по вулиці Промисловій, 14 сталося пошкодження газової труби  середнього тиску діаметром 110 міліметрів. Внаслідок цього довелося відключити від газопостачання Піденно-Західну котельню КП «Теплоенергетик» та припинено подачу тепла до мікрорайонів 101, 102, Черемушки, Балашівка. Загалом, без теплопостачання залишилися 293 багатоповерхівки, п’ять шкіл, десять дитячих садочків, п’ять закладів охорони здоров’я. Всього постраждали близько 24 тисяч кропивничан. У разі, якщо тепло не буде відновлене впродовж 24 годин, ця подія може перерости у надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. На засідання комісії запрошували представників підприємства, яке виконувало земляні роботи, але вони не вийшли на контакт.

Своїм рішенням комісія зобов’язала ВАТ «Кіровоградгаз» невідкладно приступити до проведення аварійно-відновлювальних робіт по забезпеченню газопостачання ПЗК. На період відновлення теплопостачання керівники виконавчих органів міської ради мають встановити контроль за дотриманням температурного режиму в підвідомчих закладах соціальної сфери міста.

Одночасно, Кропивницький відділ поліції ГУНП в Кіровоградській області розслідуватиме випадок порушення правил проведення земляних робіт, що привело до пошкодження газопроводу.

Прийняте комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації дозволяє ремонтній бригаді оперативно розпочати і проводити ліквідацію аварії, оскільки пошкоджений газопровід перебуває у приватній власності. а його власники до цього часу не звернулися до ВАТ «Кіровоградгаз» провести ремонтні роботи.

- Тепер у нас є можливість виконувати ремонт газопроводу і, попередньо, до 12.00 ми відновимо газопостачання на ПЗК, - повідомив представник ВАТ «Кіровоградгаз».

За інформацією директора КП «Теплоенергетик» Олександра Чельника, тепловики повністю готові прийняти газ і запустити котли. Бригади спеціалістів перебувають у підвищеній готовності.

За результатами розслідування поліція встановить назви підприємств–замовників виконання будівельних  робіт і їм будуть виставлені рахунки на відшкодування збитків, які понесе КП «Теплоенергетик» внаслідок вимушеного припинення теплопостачання.

Фото: https://gre4ka.info

Усі новини