Фестивальну програму «Осінь з музикою Кароля Шимановського» продовжив концерт Андрія Дорофеєва

Середа, 9 жовтня 2019 10:34

Мистецький  фестиваль імені Кароля Шимановського успішно триває на концертних майданчиках Кропивницького. У понеділок, 07 жовтня,  фестивальна програма порадувала кропивничан і гостей міста  виступом юного талановитого піаніста Андрія Дорофеєва.

Одарований музикант, українець за походженням, завітав до Кропивницького із Бидгоща – центру музичної культури Польщі, де він навчається в музичній академії. Андрій Дорофеєв, попри свій юний вік,  вже добре знаний в Європі виконавець, лауреат міжнародних конкурсів. Своєю віртуозною технікою гри найскладніших музичних творів, серед яких  шість ранніх етюдів Кароля Шимановського, написаних в Україні сто років тому, він зачарував усіх слухачів у залі Кропивницького музичного коледжу: не кожен піаніст візьметься за їх виконання.

Не менш складними творами у репертуарі піаніста стали перша частина концерту  «Троянди і терни» Зарембського та «Великий романтичний вальс»  Годовського. У другій частині концерту виконанням найскладнішого твору Леопольда Годовського «Пасакалія сі мінор», музикант назавжди полонив серця і завоював симпатії кропивничан, вражених його талантом. Після виступу Андрій Дорофеєв дав невеличке інтерв'ю, а  на згадку про концерт він залишив власний автограф організаторам фестивалю.

Усі новини