ДЮКи Кропивницького готуються до відкриття сезону: в трьох закладах триває ремонт

Четвер, 30 липня 2020 14:38

Сьогодні, 30 червня, заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська проінспектувала хід ремонтних робіт в приміщеннях дитячо-юнацьких клубів  за місцем проживання у Кропивницькому.

У дитячому юнацькому клубі «Вогник» поточний ремонт вже майже завершили. Торік тут встановили автономне електричне опалення. Представник підрядної організації Євгеній Сущенко розповів, що ремонт виконали у кімнат площею  80 квадратних метрів. Почали ж з обробки приміщення протигрибковою сумішшю.

- Ми вже майже місяць працюємо в цьому закладі. Повністю знищили грибок, адже тут займатимуться діти і треба було зробити приміщення безпечним для їхнього здоров’я, - наголосив Євгеній Сущенко. - В одному залі ми встановили панелі, другий - обклеїли шпалерами. А ще облаштували економне освітлення, замінили підлогу та вікна. Незабаром на них встановимо решітки.

На ремонт цього приміщення було використано 49 тисяч гривень, повідомила Катерина Черкасська. Після того, як клуб здадуть в експлуатацію, тут розпочне роботу клуб сімейного дозвілля і міні - клуб дошкільнят з психологічним і гуманітарним напрямком.

У клубі «Гірник», де тренується хореографічний колектив «Аеліта»,  ремонтують танцювальну залу. Нині будівельники обшивають стіни приміщення гіпсокартоном та планують зробити натяжну стелю. Близько 70% робіт, звітують підрядники, вже виконано. Загальний кошторис виконаних робіт склав  48 тисяч гривень.

У стані ремонту перебуває і ДЮК «Ровесник». Тут займаються танцями майже 200 вихованців колктиву «Метелиця». Мама одніє з юних танцівниць Ірина розповіла, що батьки і діти ремонту чекали з нетерпінням.

- Моя донька займається тут танцями другий рік. І ми мріяли про те, щоб наші діти танцювали в сучасному приміщенні. Нарешті це сталося. Ми щиро вдячні міській владі за те, що не залишають вихованців ДЮКу  без уваги. Переконана, що тепер діти ще з більшим задоволенням займатимуться танцями, - відзначила пані Ірина.

Катерина Черкасська акцентувала увагу на тому, що літо видалося результативним для оновлення міських ДЮКів.

- В ремонти цих трьох залів ми вклали 150 тисяч гривень з міського бюджету і дуже задоволені їх станом: приміщення стають сучаснішими та комфортинішими для наших юних кропивничан, - розповіла Катерина Черкасська. - За підтримки депутатського корпусу і міського голови Андрія Райковича нам вдалось реалізувати задумане у стислі терміни і в складних умовах пандемії. Звісно, ми планували зробити більше об‘єктів, але коронавірус вніс свої корективи, тому фінансування ремонтів ДЮКів скоротили. Але в подальшому ми обов’язково продовжимо їх реконструкцію.  Ремонти в ДЮКах завершать до 20 серпня, з цього ж числа стартує і  набір вихованців у гуртки та секції.

Усі новини