Доземний уклін і вічна пам’ять: кропивничани провели у засвіти земляків - Героїв

Вівторок, 14 листопада 2023 16:52

Сьогодні, 14 листопада, на Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани прийшли провести в останню путь українських Лицарів честі й духу, Воїнів-захисників, які віддали життя за Україну, за кожного з нас.

Олександр Березовський народився 04 березня 1995 року в селі Панчеве Новомиргородського району, навчався у місцевій школі. У 2006 році разом із батьками переїхав до Кропивницького. Закінчив загальноосвітню школу №18, професію водія-автослюсаря опанував у вищому професійному училищі №4. Пройшов військову строкову службу. Опісля демобілізації працював на підприємстві “Ласка” водієм-далекобійником.

Від початку війни добровольцем пішов захищати рідну землю. Служив на посаді водія-заправника взводу матеріального забезпечення.

Сержант Олександр Березовський загинув 08 листопада поблизу селища Ківшарівка Харківської області. Дружня родина залишилася без люблячого сина, чоловіка, батька, брата.

Юрій Ніколаєнко народився 02 вересня 1975 року в Кропивницькому. Навчався в школі № 26. Багато років працював будівельником. Вищу освіту здобув у 2014 році — закінчив Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки за спеціальністю “Психологія”.

У червні нинішнього року був мобілізований до Збройних Сил України, служив  стрільцем-снайпером.

Солдат Юрій Ніколаєнко загинув 05 листопада поблизу Синьківки Харківської області. Рідні втратили люблячого чоловіка, батька, сина.

Олег Запруднов народився 04 січня 2002 року в Сасівці Компаніївського району. Після навчання в місцевій школі і Кропивницькому професійному ліцеї вступив на службу за контрактом до лав 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України продовжив захищати рідну землю. Служив на посаді номера обслуги протитанкового взводу.

Серце старшого солдата Олега Запруднова перестало битися 07 листопада в Покровському району Донецької області. Вдома його не дочекалися мама, тато, брат, сестра і племінник.

Панахиду за героїчно загиблими Воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13