Доручення міського голови Кропивницького на контролі: у центрі уваги соціальних працівників – одинокі люди похилого віку

Середа, 18 березня 2020 17:21

Сьогодні, 18 березня, заступник міського голови Наталія Дзюба проінспектувала управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фортечної районної у місті Кропивницькому ради та  територіальний центр соціального обслуговування Фортечного району щодо забезпечення діяльності закладів  в умовах карантину.

За словами начальника районного  управління соціального захисту  Віктора Закаблуковського, установа працює у штатному режимі, відповідно до затвердженого графіка роботи. У зв'язку із запровадженими карантинними заходами попередження епідемії коронавірусу, прийом громадян здійснюється лише для подачі документів.

- Звертаємося до відвідувачів з проханням  заходити до приміщення по 1-2 особи у медичних масках. В установі проводиться додаткове прибирання, дезінфекція поверхонь. Кварцування проводиться у неробочий час. Ще до початку карантину ми закупили кварцові лампи та медичні маски, - відзначив  Віктор Закаблуковський та додав, - Люди ставляться з розумінням до ситуації, ажіотажу немає. Робочий процес налагоджений чітко. Мешканці приходять та отримують всі необхідні для себе соціальні послуги.

У свою чергу, Наталія Дзюба під час інспекції звернула увагу керівника управління на важливість доручення міського голови Кропивницького Андрія Райковича щодо приділення особливої уваги літнім одиноким містянам. У цей складний для них час соціальним працівникам слід бути з ними особливо уважними і приділяти їм належну підтримку.

- Зараз  працівники територіального центру формують списки осіб, яким  можуть допомогти родичі або сусіди з придбанням продуктів або ліків.   Наш район розтягнутий, тому соціальних працівників будемо призначати по зонах.   Транспортом зараз дістатися у віддалені мікрорайони важко. Підопічним пояснюємо ситуацію із загрозою пандемією та заходами протидії їй. Деякі люди  не розуміють, що відбувається. До того ж, наші швачки шиють захисні маски. Вже передали  їх дітям в центр соціально-психологічної реабілітації дітей, - пояснив  директор територіального центру соціального обслуговування Фортечного району Олег Бердніков. - Намагаємось зменшити рівень контакту з підопічними аби знизити рівень інфікування. Соціальні працівники в приміщення будинку не заходять, а передають продукти через поріг. Скасували прибирання та соціальне таксі, крім нагальних випадків.  Зараз найголовніше —  забезпечення людей продуктами та медикаментами.

Усі новини