Дорожники Кропивницького готові розпочати сезон ямкового ремонту на транспортних магістралях

Четвер, 21 березня 2024 15:23

Дорожники Кропивницького готові до початку ямкового ремонту доріг обласного центру. Це відзначив директор КП «Універсал 2005» Віктор Панішко під час робочої наради, яку провів заступник міського голови Олександр Мосін, щоб перевірити хід та якість підготовки до старту нового асфальтового сезону.

Загалом у Кропивницькому необхідно ліквідувати ямковість проїжджої частини доріг на площі 25 тисяч квадратних метрів – це зафіксувала спеціальна комісія головного управління ЖКГ міської ради, яка ретельно обстежила усі транспортні магістралі.

- Тендерні процедури з виконання робіт перебувають на стадії завершення, - повідомив Віктор Панішко. – Ми готуємося до укладання угод на постачання 2400 тонн асфальту. Із настанням сприятливих погодних умов люди і техніка вийдуть працювати на вулиці Кропивницького. У першу чергу працюватимемо на маршрутах роботи громадського транспорту і інтенсивного руху.

За інформацією керівника КП «Універсал 2005», наразі на підприємстві створено дві бригади працівників, які займатимуться ліквідацією ямковості міських доріг. Ремонтні роботи вестимуться як традиційним способом гарячого асфальтування, так і з використанням двох спеціалізованих установок ямкового ремонту – УЯР. Розраховують міські дорожники і на підтримку колег з Облавтодору та бригад комунальних підприємств «Теплоенергетик» та Кропивницьке водопровідно-каналізаційне господарство, яким доводиться ремонтувати інженерні мережі з розриттям дорожнього покриття.

- На міські дорожні служби очікує значний обсяг робіт, які обов’язково необхідно виконати у весняно-літній сезон, тому надзвичайно важливим є щоденне планування асфальтування, замовлення необхідних матеріалів, розподіл робіт, - наголосив Олександр Мосін. – Контроль якості ремонту буде щоденним на всіх етапах, тож технологія виконання робіт має бути дотримана: підготовка дорожнього полотна, фрезерування, обробка бітумом, асфальтування, укатка катком або ущільнення віброплитою в залежності від площі. Обов’язкове нанесення розмітки на дорожньому полотні.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13