До Міжнародного Олімпійського дня у Кропивницькому відкрився кабінет олімпійського і професійного спорту

Понеділок, 26 червня 2017 12:47

23 червня 1894 року на Першому олімпійському конгресі в Парижі за ініціативи французького громадського діяча П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет та прийнято рішення про відродження Олімпійських ігор. Тому саме в ці дні спортивна громадськість області разом з українською та міжнародною спільнотою відзначає Міжнародний Олімпійський день. Цього року виповнюється 121 рік з моменту проведення перших Олімпійських ігор сучасності під егідою Міжнародного олімпійського комітету, які відбулися 1896 року в Афінах.

З нагоди Міжнародного Олімпійського дня на факультеті фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка було урочисто відкрито перший в області кабінет олімпійського і професійного спорту.

Проект реалізовано завдяки співпраці педагогічного університету, обласного відділення Олімпійської академії України та обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України.

Учасників урочистого заходу привітали: проректор з науково-педагогічної роботи ЦДПУ Євген Клоц, голова обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України Олександр Кузьмін, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергій Колодяжний, заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Уляна Соколенко, срібний призер ХХVІІ Олімпійських ігор з велоспорту на треку Олександр Симоненко, завідувач кафедри теорії та методики олімпійського і професійного спорту Сергій Бондаренко.

Керівник обласного відділення Олімпійської академії України Сергій Воропай прочитав для присутніх на урочистостях цікаву лекцію з дослідження історії Олімпійського руху на Кіровоградщині.

На завершення декан факультету фізичного виховання ЦДПУ Анатолій Турчак подякував керівникам структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту міської ради й облдержадміністрації та активу обласного відділення НОК України за постійну підтримку факультету в проведенні спортивних заходів та сприяння в облаштуванні кабінету олімпійського і професійного спорту.

В свою чергу Олександр Кузьмін передав для комплектування новоствореного кабінету та навчання студентів книги з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, часописи про кращих українських спортсменів і тренерів, іншу літературу на олімпійську тематику.

Усі новини