До Дня захисника України на кропивничан очікує цікава та різноманітна святкова програма

Середа, 11 жовтня 2017 09:25

З нагоди відзначення Дня захисника України у Кропивницькому відбудеться велика кількість різноманітних масових заходів: місто гідно привітає своїх героїв – ветеранів і тих, хто сьогодні боронить незалежність держави.

Усі міські заходи, організовані до визначних дат 14 жовтня, мають бути організовані і проведені на найвищому рівні. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів сьогодні, 09 жовтня.

- Порядок, безпека, повага до людей, до ветеранів, до сімей загиблих мають бути на першому місці, - наголосив очільник міста. – Необхідно широко, у всіх засобах масової інформації, друкованих і електронних, на радіо і телебачення оприлюднити для мешканців міста весь перелік заходів до Дня захисника України. Щоб люди знали, що і де відбуватиметься, щоб приходили депутати, громадські активісти, учасники АТО, ветеранські організації. Щоб жоден учасник АТО, жодна родина наших Героїв не залишилася без уваги.

Як повідомила начальнк відділу соціальної підтримки населення міської ради Юлія Вовк, урочистості до Дня захисника України у Кропивницькому розпочнуться 13 жовтня о 10.00 покладанням квітів до могил загиблих учасників АТО на всіх кладовищах міста.

Цього ж дня о 19.00 на площі перед міською ради почнеться реквієм “Герої не вмирають”.

13 жовтня у всіх закладах освіти міста з нагоди Дня захисника України відбудеться Єдиний урок на тему «Тепло сердець і пошана захисникам України. Пам’ятаємо минуле. Віримо у майбутнє», а у у школі-інтернаті ліцеї «Сокіл» учнів традиційно посвятятьу кадети.

У суботу, 14 жовтня, о 09.00 стартує урочиста хода «Рух патріотів». Від площі Героїв Майдану кропивничани рушать до Меморіального комплексу «Фортечні вали». По завершенню ходи, центр візначення свята переміститься до кінотеатру «Портал». Тут продовжаться святкові заходи та нагородження.

А із 11.00 кропивничан чекає в гості Козачий острів. У цьому мальовничому куточку міста одночасно триватимуть культурно-розважальна програма до Дня Захисника України, організована за сприяння міської партійної організації політичної партії ВО “Батьківщина” та Козацьке свято до Дня Захисника України та Дня Українського козацтва, підготовлене обласним кошем УДЮТ “Січ”.

За інформацією начальника управління освіти міської ради Лариси Костенко, в усіх загальноосвітніх закладах міста у період із 30 вересня по 13 жовтня відбудуться:

  • зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни, праці, військовослужбовцями, з учасниками антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях;
  • «круглі столи», лекції, бесіди, тематичні уроки за військово-патріотичною тематикою;
  • екскурсії до шкільних музеїв, експозиції яких висвітлюють події Другої світової війни та визвольної боротьби українських воїнів в зоні антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях.

У місті триває обласна акція «Зірка пам’яті”. В її рамках, із 18 вересня по 12 жовтня, учні-волонтери шкіл міста відвідують та вітають зі святом ветеранів Другої світової війни 1941-1945 років за місцем їх проживання.

А по 13 жовтня у учні шкіл Кропивницького матимуть можливість стати учасниками:

  • конкурсів на кращі учнівські твори, шкільні стіннівки, присвячені історії боротьби українського народу за державний суверенітет і територіальну цілісність до Дня захисника України;
  • конкурсів малюнків, листів «Воїнам присвячується» (для молодших школярів);
  • цікавих та неформальних Уроків сучасного козацького гарту «Ми – нащадки козаків» (для різних вікових категорій учнів).

Із 11 по 13 жовтня школярі покладуть квіти до пам’ятних дощок, розташованих на будівлях шкіл, випускники яких загинули в АТО.

Цими днями на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища можна побачити багато учнівської молоді. Діти приходять сюди разом зі своїми вчителями, щоб покласти квіти до могил українських воїнів, які поклали життя за право свого народу жити у незалежній країні.


Велика програма відзначення Дня захисника України запланована у дитячо-юнацьких клубах за місцем проживання, музичних, художніх школах та бібліотеках обласного центру:

 

11 жовтня 2017 року

10.00 – військово-патріотична гра «Захисник України 2017» серед студентів вищих навчальних закладів міста Кропивницького (інженерний коледж ЦНТУ);

15.00 - усний журнал про свято Покрова до Дня Українського козацтва (ДЮК «Зоряний»);

16.00 – змагання з настільного тенісу до Дня Захисника України (ДЮК «Чайка»);

16.00 - тематичний концерт "Мій тато захисник Вітчизни" у музичній школі № 2 ім. Ю.С. Мейтуса;


12 жовтня 2017 року

11.00 - патріотичний журфікс «Земле рідна, ти козацькою славою щедра» (МЦБС філія № 21);

13.30 - історичний екскурс «Відлуння козацької слави» (МЦБС філія № 1);

13.30 - історико-патріотичний репортаж «Запорізькі козаки – наша слава навіки (до Дня козацтва)» (МЦБС філія № 6);

14.00 - патріотичний репортаж «Сильніші за зброю» (МЦБС філія № 4);

14.00 - патріотична гра-вікторина «Українське козацтво – волелюбні лицарі» (МЦБС філія № 8);

14.00 - концерт вихованців музичної школи № 2 ім. Ю.С. Мейтуса у військовій частині А 1840;

15.00 – вшанування пам’яті загиблих учасників АТО вихованцями ДЮКу «Зоряний», покладання квітів до могил на Алеї Слави (Рівнянське кладовище);

15.00 - путівник в історію «Гей, долиною, гей широкою, козаки йдуть» (МЦБС філія № 2);

17.10 - концертна програма «Козацька слава не погасне» у музичній школі № 4;

17.10 - святковий захід на тему: «На варті миру та Вітчизни» у музичній школі № 3;

Впродовж дня - день інформації «Збройні сили України: історія та сучасність (до Дня захисника України)» (МЦБС філія № 2), день бібліографії «Історія України в художньо-історичних образах» (МЦБС філія № 21)


13 жовтня 2017 року

11.00 - літературна композиція за казкою П.Чорного «Як лелечий рід калину рятував в лиху годину» (МЦБС філія № 21);

11.00 - учні та викладачі дитячої художньої школа імені О.О.Осмьоркіна візьмуть участь у святкуванні Дня Козацтва на Козачому острові. В рамках заходу для учасників свята буде проведений майстер - клас з «боді-арту» та демонстрація арт-об”єкту в 3-D зображенні «Чарівна скринька», у виготовлені якої брали участь учні та викладачі школи.

12.00 - конкурси, вікторини – «Козацька слава наших предків. День козацтва, День захисника України» (МЦБС філія № 13);

13.00 - свято маленьких козачат «Ми - роду козацького діти» (МЦБС філія № 12);

14.00 – розважально-ігрова програма до Дня українського козацтва (ДЮК «Чайка»);

14.00 - зустріч з учасником АТО «Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли» (МЦБС філія № 14);

14.00 - конкурсна програма «Козак і силою і розумом багатий» (МЦБС філія № 15);

14.00 - брейн-ринг «Козацька слава» (МЦБС філія № 17);

14.00 – покладання квітів до могили загиблого учасника АТО, вихованця клубу, Хрипунова С.В. , вихованцями ДЮКу «Україна» (Рівнянське кладовище);

15.00 - гра-подорож «Слава тобі, козаче!» (МЦБС філія № 18);

15.30 – ігрова програма «Козаки та козачки» до Дня українського козацтва (ДЮК «Зоряний»);

15.30 - концерт учнів та творчих колективів музичної школи №1 ім. Г.Г.Нейгауза до Дня захисника України "Любімо, шануємо, бережемо...", зала ІІ корпусу школи;

17.00 – перегляд відео-презентації «Український гопак» до Дня українського козацтва (ДЮК «Ровесник»);

17.00 – спортивно-розважальна програма «Сила та здоров’я» до Дня Захисника України (ДЮК «Моноліт»).


14 жовтня 2017 року

8.00 – туристичний похід гайдамацькими стежками вихованцями ДЮКу «Старт» до Дня українського козацтва (с. Цибулеве).

Усі новини