До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у Кропивницькому відзначили тих, хто наближає Перемогу

П'ятниця, 23 серпня 2024 16:10

Урочисті з нагоди Дня Державного Прапора України та 33-ї річниці ухвалення Акта проголошення незалежності України відбулися у Кропивницькій міській раді сьогодні, 23 серпня.

Цього дня у міській раді зустрічали тих, хто виборює незалежність України на фронті, хто допомагає українській армії, хто відновлює деокуповані території і підтримує прифронтові громади.  Учасників урочистостей привітали заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка.

- Символи нашої держави — це прапор, гімн та герб. А незалежність проявляється у нас самих, при прийнятті рішень, у наших діях. Незалежність також - це наша земля, і наша політична свідомість та самостійність. Цього прагнули наші предки, а героїчним сучасникам доводиться відстоювати зі зброєю в руках і зараз ці принципи. У наше прагнення до великої Перемоги України, ми вкладаємо своє бажання розбудовувати і далі міцну європейську державу, де поважають людину і  один одного, - наголосив у вітальному слові  Олександр Мосін.

Заступника міського голови підтримав і секретар міської ради Олег Колюка:

- Сьогодні — День Державного Прапора під яким ми боремося за свою  незалежність.  А завтра, власне,  іще одне знакове державне свято — День Незалежності України. Ми добре знаємо, що боротьба нашого народу за свободу, суверенітет та незалежність сягає сивої давнини і сьогодні ми знову їх відстоюємо. Українці — героїчний народ, нам чужого не потрібно, але і свого не віддамо. Дякуємо всім, хто на фронті, хто в тилу бореться за нашу свободу.  Вічна слава і шана полеглим героям! 

Очільники міста вручили Почесні грамоти, Грамоти та Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету за вагомий внесок у захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, високі професійні досягнення, активну волонтерську діяльність та громадянську позицію. Нагороди отримали наші захисники, представники різних професій,  волонтери та працівники державних установ.

Серед нагороджених військових: Михайло Макеєв, Сергій Домбровський, Володимир Колісніченко, Сергій Коновалов, Юрій Милов, Микола Соколовський, Олександр Тулянкін, Артем Турсахатов, Борис Білоус, Олексій Ванжі, Віталій Ільчук, Валіко Кіквадзе, Максим Лівіцький, Валентин Мостовик.

Також відзнак міської ради та виконавчого комітету удостоєні: ДСНСники Костянтин Назаренко та Богдан Поставнюк; правоохоронці — Максим Гадюков, Денис Лобіков, Анна Мирська, Олег Черних; учасники бойових дій, члени відокремленого підрозділу “Ради учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів “Патріот” Антон Ключник, Дмитро Кулік, Вадим Хохлов; водії комунальних підприємств та установ — Ігор Декусар, Дмитро Мусієнко, Олександр Чирва, Анатолій Чорний; працівники НВП “Радій” - Галина Дмитрова та Андрій Солодєєв; депутати Подільської райради — Віталій Костенко та Оксана Фросіняк; волонтер — Юрій Нестеренко та громадська діячка Наталія Безкровна, а також директор приватного підприємства “Будкомплекс” Юрій Вахно та інженерка з охорони праці Центральної міської лікарні Оксана Іскандерова.

Іменний годинник отримав водій ПП “Агро-Вікторі” Костянтин Гайдук, також іменний годинник підготували для директорки обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України” Надії Оперчук.

Щиро вітаємо нагороджених! Наша єдність – наша зброя! Єднаємося заради Перемоги!

День Державного Прапора України та річниця незалежності вкотре підтверджують єдність та силу українського народу в боротьбі за свою свободу та майбутнє.

Усі новини