Для школярів Кропивницького пролунав останній дзвінок! Літо! Канікули!

Четвер, 1 червня 2017 15:17

Цьогоріч у Кропивницькому для переважної більшості школярів (за винятком декількох шкіл) навчальний рік закінчився останнім дзвоником аж першого червня – у Міжнародний день захисту дітей!

У дев’ятих класах навчання завершили 2 037 учнів (торік – 2 001), з яких 115 очікують отримати свідоцтва про отримання базової загальної середньої освіти з відзнакою (ці свідоцтва вони отримають після завершення державної підсумкової атестації). А з одинадцятих класів у доросле життя пішло 1 227 випускників (торік – 1 224), серед яких 24 претендують на золоті медалі й 70 – на срібні (остаточна кількість медалістів стане відомою після завершення зовнішнього незалежного оцінювання). Загалом же останній дзвоник першого червня пролунав для 23 837 школярів Кропивницького, які торік першого вересня прийшли до школи (серед них учнів початкової школи – 10 523).

Затримка аж до початку літа оголошення таких жаданих літніх канікул пов’язана була з необхідністю вчителям і учням надолужити пропущене навчання під час декількох карантинів. Святкові шкільні лінійки з нагоди свята останнього дзвоника в різних школах міста розпочалися в різний час: від 8:00 до 11:00. У багатьох з них побували й представники міської ради.

Зокрема, секретар міської ради Андрій Табалов побував у гімназії №9 та в школі І ступеня “Мрія». До навчальних закладів завітали з подарунками і заступники міського голови Олександр Мосін, Олександр Грабенко та Наталія Дзюба – у школу № 6, колегіум та гімназію новітніх технологій навчання відповідно, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Альвіна Бондаренко – у гімназію ім. Т. Шевченка.

Побажавши випускникам гімназії успішного подальшого дорослого життя, а початкової школи – хорошого літнього відпочинку, Андрій Табалов передав керівникам цих навчальних закладів від міської ради та міського голови Андрія Райковича сертифікати: гімназії № 9 – на отримання комплекту парт, а школи «Мрія» – мультимедійної дошки. Також Андрій Табалов вручив найуспішнішим гімназистам похвальні листи за високі досягнення в навчанні й різноманітні грамоти. Окрім найкращих учнів, їх отримали й колективи – команда гімназії за перше місце в обласних фінальних змаганнях з футболу на приз клубу «Шкіряний м’яч» та учнівський колектив 8-Б класу за перемогу в конкурсі «Найкращий клас року». Серед учнів «Мрії», які отримали похвальні листи, теж виявилися переможці футбольних змагань – члени шкільної команди, яка стала переможцем чемпіонату Кропивницького з футзалу «Шкільна футбольна ліга», на якому вони були молодшими за всіх своїх суперників аж на рік!

В обидвох навчальних закладах, до яких завітав Андрій Табалов, учні співали, танцювали, читали вірші, а кульмінацією свята стали танок випускників та їх же разом зі своїми батьками, звучання останнього дзвінка нинішнього навчального року (його пронесли випускники гімназії Марина Патріман і Валентин Заціпило та «Мрії» Михайло Черніков, Дар’я Скляр і Степанида Лаврусенко), після чого в сине небо з рук уже колишніх четвертокласників і одинадцятикласників злетіли жовті й сині повітряні кульки.

Не з порожніми руками прийшли до навчальних закладів і заступники міського голови. Разом із теплими словами привітань з нагоди закінчення навчального року та

початку літнього відпочинку Олександр Грабенко передав директору колегіуму сертифікат на придбання інвентаря для актової зали, Олександр Мосін подарував колективу НВО №6 сертифікат на проведення капітального ремонту актової зали, Наталія Дзюба порадувала учнів і вчителів гімназії нових технологій навчання сертифікатом на отримання проектора та мультимедійного екрана, а Альвіна Бондаренко вручила гімназії імені Тараса Шевченка сертифікат на отримання обладнання для гуртка «Робототехніки».

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/

Усі новини