«Дитина року-2023»: у Кропивницькому назвали імена переможців престижного міського конкурсу

Четвер, 1 червня 2023 22:19

Попри війну, тривоги і здебільшого дистанційні уроки, які тривали протягом усього навчального року кропивницькі діти виявили безупинне прагнення до навчання, творчості, спортивних та наукових досягнень. Тож сьогодні, 01 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Дендропарку відзначили найуспішніших і найталановитіших юних кропивничан - переможців міського конкурсу “Дитина року”.

Протягом всього дня для дітей в улюбленій зеленій зоні відпочинку  тривала концертно-розважальна програма, працювали локації з майстер-класами і розвагами. Особливе захоплення у всіх гостей свята викликало патріотичне шоу прапорів. Усіх юних учасників свята пригощали солодощами від торгової марки “Золотий вік” і соками від торгової марки “Радішка”.

З перемогою у міському конкурсі “Дитина рок та з початком улюбленої пори — літніх канікул юних кропивничан привітав заступник міського голови Олександр Мосін.

- Дорогі діти! Дякуємо вам, що попри складне сьогодення, ви прагнули до знань, перемог і успіху. Дякуємо, що разом із цим активно підтримуєте дух наших захисників своїми малюнками, збираєте кошти на дрони і іншу допомогу. Адже саме завдяки нашим славним ЗСУ ми сьогодні можемо влаштувати для вас таке яскраве свято, - відзначив Олександр Мосін.

Переможців конкурсу відзначили у 6 номінаціях. Зокрема, у номінації “За досягнення в навчанні” дипломи міського конкурсу отримали учениця ліцею “Вікторія — П” Поліна Бойко, учень ліцею “Муніципальний колегум” В’ячеслав Шевченко та учень НВО “Мрія” Максим Мнека.

У номінації “За науково-технічні досягнення” переможцями стали учень “Ліцею природничих наук” Максим Лущай та учень ліцею “Науковий” Артем Жерновий.

У номінації за творчі досягнення дипломи переможців конкурсу отримали учениця музичної школи №4, вокалістка Олександра Бурлака і учениця класу фортепіано дитячої школи мистецтв Катерина Федотова.

У номінації “За спортивні досягнення” переможцями стали вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №3 Іван Корнюк та вихованка Кіровоградської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Надія» Поліна Кононченко.

Диплом конкурсу “За особисту мужність” отримав учень Ліцею природничих наук Данило Сергєєв. Він з початку збройної агресії росії проти України в Маріуполі допомагав гасити пожежі в будинках, де були люди, шукав їжу, готував разом з дорослими на вогнищі та годував людей похилого віку. Разом з дорослими евакуював хворих та літніх людей, що не могли без допомоги пересуватися до підвалів. Разом з дорослими ховав загиблих у дворі. Під час постійних обстрілів майже кожен день ходив до колодязя та приносив людям до підвалу питну воду. Тож хлопець заслужив не тільки нагороду, а й бурхливі оплески вдячності від усіх гостей свята.

Маленькі розумники прославляють Кропивницький не лише  в Україні, а  й за її межами, талановиті діти обласного центру завжди на першому місці!  Подяка міського конкурсу «Дитина року 2023» оголошена фіналісту  Чемпіонату Європи з бразильского джиу-джитсу, вихованцю спортивного клубу «Борець» Владиславу Данчулу, ініціаторці акції «Подаруй хвилинку відпочинку захиснику» Софії Кравченко, учениці новомиколаївської гімназії, учаснику оркестру народних інструментів «Орія» Давиду Кібукевичу – потужному юному творчому волонтеру,  який збирає кошти в підтримку ЗСУ під час вуличних концертів у місті та  Катерині Лях, учениці ліцею «Науковий». Саме Катерина в своїх проєктах виховує  екологічну свідомість та відповідальність!

Не обійшлося під час святі і без сюрпризу:  Олександр Мосін разом із начальником управління молоді та спорту міської ради Вячеславом Гурським вручили посвідчення майстра спорту України зі стрільби кульової Дмитру Старосельцю – вихованцю  відділення кульової стрільби дитячо-юнацької спортивної школи № 3 у заслуженої тренерки України Олени Ібрагімової.  

Нехай серця юних кропивничан будуть сповнені гордістю за свою державу  і рідне місто, а їхні щоденні успіхи підсиляться  прагненням до єднання в ім’я перемоги України! Наша сила духу та любов до рідної України непереможні!  Віримо, що ми здолаємо усі труднощі, наші Герої повернуться з фронту  до своїх родин із Перемогою, а  під синьо-жовтим прапором виросте  не одне покоління щасливих, незалежних українців та україночок!

 

Усі новини