Діалог влади і громадськості – запорука сталого розвитку Кропивницького

Понеділок, 19 серпня 2019 15:59

У п’ятницю, 16 серпня, напередодні Дня незалежності України,  у міській раді Кропивницького відбувся круглий стіл на тему: “Взаємодія органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства – запорука сталого розвитку територіальної громади міста Кропивницького”. Ініціатором проведення актуальної розмови став відділ з питань внутрішньої політики міської ради.

Учасники заходу обговорювали ефективність механізмів взаємодії влади і громади, запровадження он-лайн інструментів залучення громадян до вирішення питань місцевого значення, оцінювали результати моніторингів ІГС діяльності міської ради за напрямом “взаємодія з громадськістю”, а також напрацьовували проект Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у  Кропивницькому «Діалог»  на 2020-2021 роки.

Спікерами круглого столу стали Оксана Горбенко – начальник відділу з питань внутрішньої політики, Катерина Шамардіна – депутатка міської ради, Оксана Бабаєва – начальник відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення, Леонід Лузан – голова Громадської ради при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького, Зоя Лебідь та Тетяна (Пташник) Ахаджанова – членкині ГМ “Опора”, Дмитро Сінченко – член ГО “Асоціація політичних наук” та  Анатолій Стоян – член ГО “Інститут Республіка”.

Участь у засіданні круглого столу взяли представники громадських організацій різних напрямків, національно-культурних товариств і  волонтери. 

Учасники розмови відзначили, що у налагодженні конструктивного діалогу, партнерських відносин між владою та громадськістю у Кропивницькому відбуваються позитивні зміни. Зокрема, у Статуті територіальної громади закріплено низку механізмів участі, які можуть використовувати і мешканці міста, і громадські організації. Серед дієвих форм участі - робота в громадській раді та інших консультативно-дорадчих органах, подання петицій та проектів за програмою  «Громадський бюджет», консультації з громадськістю.

Розширити сферу відповідальності органів місцевого самоврядування у сприянні розвитку громадянського суспільства, а також стати стимулом для громадських організацій у налагодженні співпраці з органами влади, підсилити відповідальність за результативність цієї співпраці допоможе  прийняття Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Кропивницькому на 2020-2021 роки “Діалог”. Відділ з питань внутрішньої політики вже почав працювати над її розробкою. Учасникам круглого столу запропоновано протягом двох тижнів надати пропозиції до розділів програми.

Усі новини