«Десять днів дощу серед спекотного літа»: вернісаж Ольги Краснопольської у Кропивницькому музеї Олександра Осмьоркіна

Вівторок, 20 серпня 2024 14:27

У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна нещодавно відбувся персональний вернісаж кропивницької художниці Ольги Краснопольської. Про це повідомила директорка музею Віта Чернова.

«Виставка-подорож пані Олі «Десять днів дощу серед спекотного літа»  – так символічно назвала авторка свою мистецьку акцію, яка презентує графічні та живописні доробки, створені нею під час пленеру в селищі Ворохті Івано-Франківської області у липні цього року, влаштованого дніпровськими художниками Марією Грім та Олександром Василенком для своїх вихованців студій образотворчого мистецтва Дніпровського міського палацу дітей та юнацтва, керівниками яких вони є.

Експозицію виставки складають понад 40 етюдів – акварельні та гуашеві малюнки, твори, виконані акрилом, олійною пастеллю та у змішаній техніці, а також начерки маркером зі скетчбука. Численні карпатські ландшафти насичені прозорістю, рухом повітря та яскравим світлом барв палітри мисткині, закоханої в українську природу. Вражають характерністю і портрети юних художниць – учасниць пленеру, які, попри постійні обстріли рідного міста Дніпра, мужньо продовжують навчатися образотворчості з незаперечною вірою в перемогу своєї країни. Оригінальною складовою виставки є інсталяції, які символічно відтворюють Карпатські гори з рясними дощами, на тлі їх експонуються пленерні доробки Ольги Краснопольської в оточенні авторських текстів-коментарів та кольорових світлин художниці в плащі-дощовику, що також є експонатом виставки, як і стільчик, палітра, пензлі та скетчбук, що подорожували разом з невтомною до творчості художницею.   

Всі, хто завітав до музею на відкриття виставки, були зачаровані розповіддю Ольги Краснопольської, прикрашеною яскравими фото та відеосюжетами, що демонструвалися на великому екрані у супроводі звуків дощу, про те, як цікаво проходив пленер в перервах між зливами в очікуванні сонячних променів, про пригоди в дорозі та під час сходження на гірські вершини, а також про спілкування з творчою молоддю. «Це мальована історія про те, як художники відпочивають у суворому режимі пленерів. Розповідь про чудових людей, які підтримують один одного у важкі часи. І про неймовірно талановиту молодь, яка надихає жити і працювати», – зазначила на завершення Ольга Краснопольська, із задоволенням роздаючи автографи на флаєрі виставки для друзів і шанувальників її творчості. 

Ольга Краснопольська – креативна особистість, яка активно презентує своє мистецтво. Постійно бере участь в обласних та всеукраїнських художніх виставках, влаштовує персональні виставки та поетичні проєкти. Вона кропивничанка, народилася 21 серпня 1983 року, в рідному місті навчалася в дитячій художній школі ім. Олександра Осмьоркіна та здобула професійну мистецьку освіту в Центральноукраїнському державному університеті ім. Володимира Винниченка. Успішно реалізує себе і як викладачка. Але головною в її житті є  образотворчість. Живописні картини та графічні роботи художниці завжди викликають особливі емоції та спонукають до роздумів про людське буття і події сьогодення. 

Відвідайте представлену в музеї Олександра Осмьоркіна художню виставку Ольги Краснопольської та сповна насолодіться карпатською прохолодою  в спекотне кропивницьке літо.

Усі новини