«Чому Меліса?»: предпрезентація психологічного роману в Кропивницькому музеї Осмьоркіна

Понеділок, 16 жовтня 2023 17:29

Нещодавно у Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбувся  літературно-мистецький захід за участі письменниці Вікторії Шкабой.

Вона провела предпрезентацію авторського роману «Чому Меліса?», вихід якого очікується в листопаді. Цей захід цікавий був ще й  тим, що учасники музейного арт-проєкту «Художні студії» робили портретні начерки учасників презентації.

Вікторію Шкабой в Кропивницькому добре знають як журналістку, вона багато років працювала в обласній газеті «Народне слово», а ще як майстриню-вишивальницю - її персональна виставка авторської вишивки «Нитковитівки» в обласному музеї мистецтв у 2021 році презентувала широкому загалу ще одну грань таланту творчої особистості. Але головною в її житті все ж є література, вона неодноразово здобувала перемогу в різноманітних молодіжних літературних конкурсах – «Хмарочос» (2018), «Гранослов» (2021), «Смолоскип» (2022) та стала фіналісткою конкурсу романів видавництва «Vivat» (2023).

Під час зустрічі Вікторія Шкабой розповіла, що у 2023 році в київському видавництві «Кондор» вийшли друком її психологічні романи  «Солодко, токсично, туманно» та «Вглиб Кароліни», які завдяки відкритим фіналам лишили по собі деякі питання і відповіді на них дає завершальна частина психологічної трилогії.

- «Роман «Чому Меліса?» непростий з багатьох причин. Це «роман у романі», одна частина якого була написана за рекордно короткий строк, а інша створювалася впродовж не одного року. Образ та атмосфера міста присутні не лише на сторінках романів, а й на обкладинках: воно «ожило» завдяки об’єктиву відомої фотографки Мирослави Липи. А ще на обкладинці роману «Чому Меліса?» з’явиться картина кропивницької художниці Ольги Краснопольської» – зазначила письменниця у своєму виступі.

Авторка читала уривки зі ще неопублікованого твору під музичний супровід Олексія Павленка на дивовижному музичному інструменті хендпан, медитативні звуки якого налаштовували всіх присутніх на позитивний настрій. А художники водночас робили замальовки з натури.

Вікторію Шкабой привітали художниця Ольга Краснопольська, яка продемонструвала свої творчі роботи, виконані для обкладинки майбутньої книги «Чому Меліса?», та шанувальники її творчості, серед яких були і студентки економічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету, які також долучились до художніх студій і намалювали героїв романів письменниці. 

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01