Через енергетичний шантаж з боку Росії теплогенеруючі підприємства Кропивницького скоротять споживання природного газу на 10%

Субота, 3 березня 2018 14:54

У Кропивницькому, як і по всій Україні, через енергетичний шантаж з боку Росії, будуть впроваджуватися заходи, спрямовані на скорочення використання природного газу на підприємствах теплової та комунальної енергетики, які забезпечують опалення в закладах соціальної сфери міста.

Про це повідомив сьогодні, 03 березня, заступник міського голови Олександр Мосін. За його словами, інформація про скорочення споживання прирдного газу на 10% на виробництві буде доведена до відома керівників промислових підприємств та теплової комунальної енергетики.

- Щодо КП “Теплоенергетик”, то у підприємства є технологічна броня, у відповідності до якої сьогодні воно і працює. Також наразі вирішується питання щодо використання альтернативного палива – мазуту, на котельнях, які обслуговує комунальне підприємство, - зазначив Олександр Мосін. - Що стосується орендного підприємства ТОВ “ЦНТІ УНГА”, то споживання природного газу буде ним зменшено на 10%.

Також заступник міського голови наголосив, що для споживачів усі температурні режими будуть витримані, а зменшення використання газу стосується лише його споживання у технологічних процесах. Але міська влада звертається до мешканців Кропивницького з проханням зменшити температурний режим в оселях та обмежити споживання природного газу у домогосподарствах. Тим більше, погода буде у цьому сприяти, оскільки очікується потепління в денний період доби до плюсової температури.

Управлінням освіти міської ради також були проведені відповідні засідання, результатом яких стало перенесення канікулярного періоду у навчальних закладах до 12 березня.

Олександр Мосін наголосив, що міською владою вжито усіх заходів, спрямованих на економію природного газу.

Усі новини