Бібліотекарі Кропивницького – до Дня міста

Четвер, 14 вересня 2023 17:39

Заходи до Дня міста у міській централізованій бібліотечній системі Кропивницького розпочалися в бібліотеці-філії №9 ще з вівторка відкриттям книжкової виставки «Я родом звідти, де Інгул тече» та слайд-презентацією «Вулиці Лелеківки: подих часу».

Впродовж дня користувачі та гості бібліотеки мали можливість погортати книжки, фотоальбоми, періодичні видання, брошури, листівки з історією міста, з інформацією про відомих земляків, які народилися тут, або певний період свого життя проживали чи працювали в нашому місті.

Бібліотекарі також підготували експрес-інформацію та слайд-презентацію про міські вулиці перейменовані у 2022-2023 роках. Учасникам заходів розповіли історії життя тих особистостей, яким присвячені нові топоніми.

А у бібліотеці-філії  №18 напередодні Дня міста творили Краєзнавчо-історичну мозаїку міста, поширюючи таким чином серед читачів цікаву історію рідного міста, популяризуючи  краєзнавчу літературу,  яка є прикладом народної ініціативи, патріотизму і шанобливого ставлення до історії свого краю.

Уваги шанувальників книги представлені книжкова виставка «Мій рідний край у центрі України», з літературою про місто, та книжкова виставка-квест «Літературна Кіровоградщина», яка являє собою виклад прозових і поетичних творів письменників-краян.

Цікавим було знайомство з історично-краєзнавчим досьє «Історія рідного краю», матеріали до якого бібліотекарі збирали майже 25 років: у ньому міститься багато цікавого з минулого Кропивниччини.

Неабияке задоволення читачам приносять нові книги, коли вони надходять в бібліотеку. Для популяризації краєзнавчої літератури бібліотекарі провели інформаційно-бібліографічний огляд «Увага! Нова краєзнавча книга!», під час якого читачі мали змогу ознайомитися з останніми збірками літераторів краю.

Завершився День краєзнавства фотосушкою «Моя улюблена книга про рідний край», де на світлинах користувачі різного віку демонстрували та популяризували унікальні книги. Ці книги виховують гідних громадян своєї землі, адже поглиблюють знання з історії рідного краю. Орієнтовані на широку аудиторію та особливо потрібні юному поколінню, бо вчать цінувати, любити рідне місто.

Всі, хто взяв участь в заходах цього дня, отримали справжнє задоволення книгоманів, бо  по-справжньому  щасливою є та людина, котра  знає і шанує своє коріння. День краєзнавства завершено, але пізнання історії  рідного краю продовжується…

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28