Бібліотекарі Кропивницького – «Амбасадори безпеки» на дорогах

П'ятниця, 28 лютого 2020 18:18

Двадцять бібліотек Міської централізованої бібліотечної системи Кропивницького впродовж трьох днів, із 25 по 27 лютого провели двадцять майстерень флікерів та разом з юними читачами виготовили близько 600 спеціальних світловідбивних брелоків.

Тепер кропивницькі школярі стали ще захищенішими, адже їх оберігають світловідбивні метелики, смайли, сердечка та лапки, які дають можливість водіям побачити пішохода навіть у темряві на значній відстані, щоб вберегти від нещасних випадків.

До творчих майстерень долучилися офіцери патрульної поліції, які пояснювали юним учасникам дорожнього руху правила пішохода, розповідали про важливість флікерів та світловідбивних елементів на одязі для безпеки на дорозі.

"Бібліотекарі - амбасадори безпеки" - це складова Програми підвищення безпекової культури пішоходів та велосипедистів "Будь видимим", яку впроваджує Агенція сталого розвитку "Хмарочос" у партнерстві з Патрульної поліцією Кіровоградської області та Ювенальною превенцією Кіровоградської області.

Ця безпекова бібліотечна ініціатива стала можливою завдячуючи підтримці компанії Пластикс-Україна, постачальнику якісної і сертифікованої світловідбивної плівки, яка надала матеріали для створення флікерів та програмі "Активні громадяни" від Британської Ради.

Усі новини