Аварія на мережах водовідведення по вулиці Братиславській у Кропивницькому буде ліквідована: міська рада передбачила фінансування робіт

П'ятниця, 26 травня 2023 17:22

Сьогодні, 26 травня, продовжила свою роботу дев’ята сесія Кропивницької міської ради. Своє тринадцяте засідання депутати розпочали із вшанування пам'яті загиблих – земляків – Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

До порядку денного засідання було включено 16 питань: вісім загальних і вісім з регулювання земельних відносин.

Міська рада внесла актуальні зміни до бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2023 рік.

- Прийнятим рішенням до бюджету територіальної громади залучаються міжбюджетні трансферти у сумі 9, 44 мільйона гривень, - відзначила начальниця фінансового управління Любов Бочкова. - У тому числі додаткову дотацію з державного бюджету 1, 19 мільйона гривень на відшкодування витрат за вересень - грудень 2022 року на оплату енергоносіїв закладів, в яких проживали особи з числа внутрішньо переміщених та  субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для окремих категорій осіб: 6, 93 мільйона гривень – для осіб з інвалідністю, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції та 1, 32 мільйона гривень – для сімей учасників бойових дій на території інших держав.

Крім того, по департаменту соціальної політики виділяється додатково 22, 85 мільйона гривень на надання допомоги окремим категоріям громадян.

За пропозиціями управління культури і туризму збільшено бюджетні призначення по спеціальному фонду на 550 тисяч гривень на поповнення бібліотечних фондів.

Важливим є також  виділення головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради додаткового фінансового ресурсу у сумі 121,7 мільйона гривень, який буде спрямований  на:

-  ремонт покрівель та внутрішньодворових доріг – 4,5 мільйона гривень;

-  поточний ремонт доріг – 20 мільйонів гривень.

Через субвенцію обласному бюджету на загальну суму 97,2 мільйона гривень, у тому числі – 70,8 мільйона гривень  на покращення фінансового стану ОКВП «Дніпро – Кіровоград» та 26,4 мільйона гривень на проведення реконструкції каналізаційного колектора та водопровідних мереж по вулиці  Братиславській у Кропивницькому.

Відповідні зміни міська рада внесла сьогодні і до Комплексної програми розвитку житлово- комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки.

Усі новини