АТОвці Кропивницького подякували КП “Електротранс” за шанобливе ставлення до ветеранської спільноти

Середа, 9 вересня 2020 11:44

Транспортні підприємства у Кропивницькому мають неухильно дотримуватися чинного законодавства України та взятих на себе зобов’язань щодо перевезень пільгових категорій громадян.  На цьому наголосив від імені ветеранів російсько-української війни представник ГО «Мобільна волонтерська група» Євген Драгомирецький під час засідання міської ради у вівторок, 08 вересня.

Учасник бойових дій на Сході України порушив перед депутатами тему  забезпечення у Кропивницькому пільгового проїзду у громадському пасажирському транспорті. Ситуацію ускладнила постанова Кабінету Міністрів щодо карантинного обмеження кількості пасажирів кількістю посадочних місць в салонах маршруток, автобусів і тролейбусів. Обмежено сьогодні і категорії  пільговиків, і час дії пільг. Це часто спричиняє конфлікти  в транспортних засобах,  констатують АТОвці.

- Ось зовсім недавно сталась ситуація, коли водій маршрутки №5 відмовив у пільговому проїзді військовому медику, при чому в грубій формі!, - висловив обурення  Євген Драгомирецький. - І якщо в комунальному транспорті КП  “Електротранс” ми з такими проблемами не стикаємся, і дякуємо їм за бездоганну роботу, то такі ситуації в маршрутках не є новиною, а хамська поведінка стала іноді нормою для маршрутчиків. Ми просимо здійснити  моніторинг по тим маршрутам, де виникають конфлікти, встановити відеореєстратори в усіх маршрутках і фіксувати можливі порушення в салоні транспортних засобів.

Крім того, ветерани АТО вимагають: забезпечити належне виконання водіями маршруток правил перевезення згідно з чинним законодавством, сприяти розповсюдженню в салонах маршрутних таксі наліпок «Тут поважають захисників України», створити раду ветеранів при  міськраді та залучити представника ветеранської спільноти до конкурсної комісії з визначення перевізників на території Кропивницького.

Реагуючи на звернення, міський голова  Андрій Райкович доручив фахівцям управління транспорту та зв’язку міської ради підвищити активність  роз’яснювальної роботу з перевізниками, а  якщо порушення і хамство водіїв маршрутних таксі – вживати жорсткі заходи – від вимоги  звільнення порушників до  розривати  договорів на право пасажирських перевезень.

Усі новини