Антон Цюцюра: ми дуже зацікавлені у якнайшвидшому виході на маршрути велопатрулів у Кропивницькому

Середа, 5 квітня 2017 19:15

Діяльність патрульної поліції у Кропивницькому була в центрі уваги депутатів міської ради сьогодні, 5 квітня. Детальну інформацію про діяльність підрозділу за перший рік служби надав під час Дня депутата начальник Патрульної поліції Антон Цюцюра.

В середньому кропивницькі патрульні демонструють високі результати і реагують на виклик громадян за 11 хвилин, повідомив Антон Цюцюра. Загалом, минулого року до Патрульної поліції надійшло близько 69 тисяч заяв. Із них 18 тисяч були кваліфіковані, як кримінальні правопорушення. Найбільше адміністративних протоколів – понад 9 тисяч, поліціянти склали на порушників правил дорожнього руху, одна тисяча дісталася особам, які дозволили собі перебувати нетверезими у громадських місцях. Крім того, довелося оформлювати і дрібне хуліганство, і керування у нетверезому стані, і скоєння дорожньо-траснпортних пригод.

- Очевидно, що діяльність Патрульної поліції стала своєрідним стримуючим фактором на вулицях міста, - відзначив Антон Цюцюра. – Про це достовірно свідчить той факт, що кількість ДТП в обласному центрі знизилася на 30%. На жаль, зростає кількість водіїв, які сідають за кермо у стані сп’яніння. Патрульні мають серйозне навантаження - вони складають у середньому 34 адміністративних протоколи на добу, як за порушення ПДД, так і на порушників громадського порядку.

У свою чергу, депутати міської ради висловлювали стурбованість зростанням кількості крадіжок комунального майна, випадками влаштування перегонів на дорогах обласного центру, фактами торгівлі наркотичними засобами.

Так, скарги про перевищення швидкості під час своєрідних змагань між автомобілістами надходять від мешканців до депутата Валерія Шутки. А його колега Олег Краснокутський відзначив поширення наркопритонів у Кропивницькому і жителі його виборчого округу скаржаться на відсутність належного реагування поліції. Депутат Вадим Дрига висловив прохання посилити патрулювання громадського порядку у віддалених мікрорайонах: Великій Балці, Катранівці, та Никанорівці, де зафіксовані непоодинокі факти крадіжок.

Цього дня депутати мали можливість особисто побачити умови, які створені на базі дислокування патрульних сил у Кропивницькому. В рамках екскурсії до Управління патрульної поліції під час Дня депутата, Антон Цюцюра проінформував, що у складі управління сьогодні несуть службу 217 патрульних, ще 91 особа належить до апарату підрозділу. Але спеціалістів все одно не вистачає, тож найближчим часом буде оголошений додатковий набір.

Депутати міської ради стали свідками щоденної копіткої і напруженої роботи усього особового складу патрульної поліції. Пункт оператвного чергування обладнаний сучасною комп’ютерною технікою, яка дозволяє черговому офіцеру контролювати діяльність усіх екіпажів, вести відеоспостереження, допомагати патрульним якнайшвидше дістатися місця виклику.

- Кожний патрульний автомобіль обладнаний спеціальним трекером, - відзначив Антон Цюцюра. – Ми можемо спостерігати місце перебування екіпажів за останні 12 годин. Це сучасні технічні розробки, які раніше не використовувалися поліцією

Про важливість реалізації у Кропивницькому міської програми “Безпечне місто” говорили і секретар міської ради Андрій Табалов і керівник патрульної поліції Антон Цюцюра. Адже її впровадження – це реальне підвищення стандартів забезпечення безпеки громадян.

Встановлення на території міста камер відеоспостереження дасть можливість у режимі реального часу слідкувати за ситуацією у мікрорайонах і надзвичайно оперативно реагувати на правопорушення.

Щоб процес навчання і професійного вдосконалення тривав ефективно, патрульні докладають багато власних сил і старань у розвиток своєї бази дислокації. Антон Цюцюра продемонстрував гостям приміщення колишньої їдальні, де поліцейські мають намір облаштувати спортивний зал із тренажерами.

Звернув увагу начальник патрульної поліції і на проблему виходу на маршрути Кропивницького велопатрулів, на чому неодноразово наголошував під час апаратних нарад міський голова Андрій Райкович. За його словами, причиною затримки початку роботи патрулів на велосипедах є не стільки проблема з екіпіруванням, скільки відсутність в Україні належного юридичного підгрунтя – правил і порядку діяльності велопатрулів.

- Ми дуже зацікавлені у тому, щоб велопатрулі зайняли своє місце на вулицях і парках міста, - підкреслив Антон Цюцюра. – Я пересвідчився у їхній ефективності під час відрядження у Норвегії. Але всю нормативну базу нам доведеться створювати з нуля. Раніше такої категорії, як велопатруль просто не існувало.

Антон Цюцюра також щиро подякував депутатському корпусу міської ради за підтримку і висловив тверде переконання, що співпраця буде тільки поглиблюватися, адже в результаті це працюватиме на безпеку і спокій мешканців міста.

Усі новини