Андрій Табалов: створення у Кропивницькому притулків для собак – ефективний спосіб розв’язання проблеми безпритульних тварин

Понеділок, 24 червня 2019 15:47

Проблема безпритульних тварин не буде вирішена у Кропивницькому, допоки на території міста не будуть належно  функціонувати спеціальні притулки для собак. Це відзначив  секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 24 червня.

- З досвіду зрозуміло, що краще створити декілька притулків, якими опікуватимуться громадські активісти і допомагати їм, ніж побудувати один, що вартуватиме мільйони гривень, - підкреслив Андрій Табалов. -  Учора, до речі, я і небайдужі кропивничани долучися до зведення паркану довкола території притулку "Щасливий пес" на селищі Новому. Переконаний, що нас підтримають і інші активісти, громадські організації – роботи вистачить усім. Суттєву допомогу волонтерам можуть надати і працівники комунального підприємства "Теплоенергетик", розташованого поруч. Я вже мав попередню розмову з керівництвом комунальників.

Андрій Табалов і громадська активістка Оксана Литвинова спільно ініціювали проведення у Кропивницькому  благодійної акції «Ощаслив пса». Завдяки небайдужим мешканцям міста вдалося зібрали необхідні кошти для закупівлі матеріалів на будівництво паркану навколо притулку. Але цього не достатньо, щоб огорожа з’явилася -  необхідна допомога робочою силою. Першими долучилася до благодійної справи  команда кросфітерів "Fightbaza" та директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота.  

- Така допомога притулку якнайкраще демонструє містянам, як треба діяти, щоб допомогти тваринам і  зробити наше місто безпечнішим. Вільним від безпритульних собак, - наголосив Андрій Табалов. – Сьогодні у притулку утримується близько 120 тварин. Після облаштування паркану, притулок буде готовий прийняти близько 200 собак. Якщо нас активно підтримають, то за літо можна встигнути завершити це будівництво.

Усі новини