Андрій Табалов: створення позитивного іміджу Кропивницького – це додаткові інвестиції і збільшення туристичного потенціалу міста

П'ятниця, 12 січня 2018 17:02

Сьогодні, 12 січня, за результатами своєї діяльності у 2017 році перед громадськістю і представниками засобів масової інформації звітував секретар міської ради Андрій Табалов.

За звітний період, повідомив Андрій Табалов, відбулося 17 засідань сесій міської ради, на яких прийнято 645 рішень.

- Можна було б спрацювати і ефективніше, особливо під час розгляду питань, що стосуються регулювання земельних відносин, - відзначив секретар міської ради. – Адже сотні мешканців міста  довгий час чекають на вирішення їхніх проблем. Проте діяльність ради за рік стала відкритішою, публічнішою і прозорішою. Відтепер, наприклад, всі засідання постійних депутатських  комісій, у тому числі із земельних питань,  можна переглянути в режимі «он-лайн», тож всі депутати і представники громадськості, маючи бажання, можуть слідкувати за процедурою прийняття всіх рішень.

Загалом же, у 2017 році шість постійних депутатських комісій провели 158 засідань, на яких розглянули 1353 питання і підготували 153 доручення для виконавчих органів міської ради.

Важливо, що нагальні для міста проблеми і пошуки шляхів їх розв’язання розглядалися на фактично відроджених у міській раді днях депутата.

- Щоб підвищити зацікавленість депутатського корпусу в долученні до серйозного аналізу важливих для громади питань я запропонував поряд із розглядом заздалегідь запланованих пунктів порядку денного обговорювати і актуальні для сьогодення проблеми, - наголосив Андрій Табалов. – Таким чином ми оперативно відреагували на спроби ВАТ «Кіровоградгаз» відключати по місту котельні в опалювальний період, вивчали проблеми пасажирських перевезень, спілкувалися із головами ОСББ, дискутували щодо впровадження медичної реформи в обласному центрі тощо.

Минулий рік став важливим і з точки зору активнішої співпраці міської влади з громадськістю, звернув увагу секретар міської ради. У місті вперше, з ініціативи саме депутатів міської ради, стартував проект «Громадський бюджет». На думку Андрія Табалова, стартував успішно: досвід  Кропивницького вивчають і мають бажання перейняти інші міста України. У 2018 році проект отримав своє продовження, а його бюджет зріс більше, ніж у 2 рази і складає 7 мільйонів гривень.

Серед знакових подій минулого року Андрій Табалов назвав консолідацію зусиль всього депутатського корпусу навколо підготовки і прийняття міського бюджету на 2018 рік, комплексне опрацювання галузевих програм соціально-економічного розвитку Кропивницького, достатньо ефективну оптимізацію діяльності  мереж освіти і охорони здоров’я обласного центру, розробку та впровадження нової програми «Безпечне місто».

Секретар міської ради також висловив сподівання, що розроблений і підготовлений під його орудою і у новій електронній формі план діяльності міської ради на 2018 рік сприятиме об’єднанню всіх депутатів міської ради навколо інтересів територіальної громади і до того ж буде зручним у практичному користуванні.

Особлива увага з боку секретаря міської ради була приділена організації висвітлення діяльності міської ради та створенню загального позитивного образу Кропивницького.

- Будь – яке місто, щоб зацікавити потенційних інвесторів, чи туристів повинне мати позитивний імідж, - наголосив Андрій Табалов. – На це мають витрачатися необхідні кошти і  це має працювати на кінцевий результат. І це не «піар» міської влади: люди мають знати все про її діяльність, про плани і перспективи.  Зокрема підвищенню ефективності інформаційної складової сприятиме комплексний підхід, організація тендерних процедур на якісне висвітлення роботи міської ради у друкованих, електронних ЗМІ, в Інтернет – просторі, у зовнішній рекламі.

Секретар міської ради закликав журналістів максимально сприяти створенню необхідного позитивного образу Кропивницького, адже негативні акценти у висвітленні інформації про місто, і навіть необережно виставлений заголовок публікації  ніяк не допоможуть залучити кошти інвесторів, чи збільшити потік  туристів.

- Іноді  регіональні ЗМІ в новинах про Кропивницький дають заголовки з негативним акцентом. Хоча насправді у самій же новині може бути і низка позитивних аспектів. Наприклад, протягом року деякі інтернет - ресурси оприлюднили інформацію про рейтинги Кропивницького в різних сферах життєдіяльності. У заголовку зробили акцент на передостаннє місце у списку, а в самій новині виявляється, що це ж місце поділяють між собою й низка інших  міст: зокрема, Київ, Одеса, Суми. І місце Кропивницького від лідера рейтингу відділяють лише 0,8 бала. Імідж міста залежить від того, як ми його подаємо і наскільки його любимо. Тож, без сумніву, ми наполегливо продовжуватимемо нашу діяльністю у цьому секторі, розставлятимемо акценти на позитив, щоб  дати Кропивницькому шанс стати привабливим містом в Україні, - підкреслив Андрій Табалов.

Секретар міської ради також акцентував увагу журналістів на тому, що поточний рік теж буде багатим на знакові для обласного центру події. Зокрема, він висловив переконання щодо завершення копіткої  роботи над Статутом міста, продовжиться ефективна співпраця з міжнародними організаціями з реалізації важливих для всієї громади проектів у сферах енергоефективності, підвищення якості роботи громадського транспорту, екології тощо.

Усі новини