Андрій Табалов: школа №12 у Кропивницькому має давні традиції: мудрість поколінь переросте у якість навчання!

П'ятниця, 5 жовтня 2018 16:44

Сьогодні, 5 вересня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов, заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник управління освіти Лариса Костенко з робочим візитом відвідали загальноосвітню школу №12, що розташована у мікрорайоні Завадівка.

Завадівська школа - одна із найстаріших у місті. Навчальний заклад було засновано ще у 1889 році, і тоді він мав назву Завадівське народне училище, в якому було всього чотири класи. Сьогодні це загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, у якій в 9-ти класах навчається 116 учнів. За інформацією управління освіти міської ради, зараз стоїть питання про перейменування школи у Завадівську гімназію, відповідний проект рішення має затвердити виконавчий комітет міської ради Кропивницького.

З нагоди прийдешнього свята - Всесвітнього дня вчителя, Андрій Табалов привітав директора школи Валентину Легку, яка працює на цій посаді вже понад 30 років, і від імені міського голови вручив цінний подарунок - наручний годинник та квіти.

- Я вперше відвідую школу із такими гарними давніми традиціями, які беруть свій початок ще з 19 століття. Тому мудрість поколінь, закладена у цих стінах, має перерости у якість навчання, - зазначив у вітальному слові Андрій Табалов. - У вашій школі є дуже гарний символ — підкова щастя, тому удача має вас супроводжувати і в навчанні, і вжитті. А міська влада робить усе можливе, щоб створити вам комфортні умови для перебування і навчання у школі. Вітаю вас зі святом, бажаю гарного настрою, а вчителям - вдячних учнів.

Під час візиту директор школи продемонструвала гостям приміщення шкільної їдальні, де минулого року за кошти міського бюджету виконали капітальний ремонт. Крім того, посадовці проінспектували хід ремонтних робіт у спортивній залі, який також профінансовано міською владою.

Усі новини