Андрій Табалов: Громада чекає від депутатів конструктивної роботи

П'ятниця, 28 квітня 2017 11:55

Громада чекає від депутатів конструктивної роботи і засуджує те, що частина із них не виконує своїх прямих обов’язків, не ходячи на сесії. На цьому наголошував секретар міської ради Андрій Табалов і минулого тижня на засіданні громадської ради, і на апаратній нараді у понеділок.

– Конституційним обов’язком депутата є відвідування і сесій, і засідань комісій, – наголосив Андрій Табалов. – І навіть якщо між тими чи іншими фракціями є якісь конфлікти, особисто я є прихильником того, щоб обговорювати і вирішувати всі дискусійні питання виключно у сесійній залі. При цьому, є сесійні питання, які не викликають дискусій і потребують негайного вирішення, – наприклад, виділення матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам. Однак частина депутатів не приходить голосувати навіть за них, хоча також подають запити на надання матеріальної допомоги.

На мою думку, є певна політична істерія, якій сьогодні піддалися й інші міста в країні. В багатьох радах склалася подібна ситуація, Кропивницький – не виняток. Рано чи пізно ми маємо сісти за стіл переговорів і знайти спільну мову задля об’єднання навколо інтересів громади.

Таку ж думку одностайно висловили і члени громадської ради: депутати мають працювати. Стосовно ультимативних вимог групи депутатів. Хочу звернути увагу, що частина із них у формі депутатських запитів вже неодноразово виносилася на сесійні засідання. Деякі були підтримані, інші з різних причин не набрали достатньої кількості голосів депутатів. То навіщо їх знову «проштовхувати» у такий ультимативний спосіб, фактично шантажуючи не лише більшість депутатів, а всю громаду?

Загалом, сьогодні навколо висунутих вимог створилося вже багато міфів, зокрема і щодо відкритості діяльності земельної комісії міськради. Хочу нагадати, що в непрозорості розгляду земельних питань профільну депутатську комісію торік звинувачували ті ж самі депутати, що і зараз, саме тому було замінено її голову. Тепер за роботою комісії будь-хто з бажаючих може спостерігати в онлайн-режимі, взяти участь в обговоренні питань. І це є досягненням нового голови комісії, який відразу зайняв позицію максимальної відкритості. Те ж стосується й інших вимог: довкола них тривають різні політичні ігри.

Якщо опозиція каже, що має бажання більше контактувати зі мною як із секретарем міської ради, то я готовий до тісної співпраці. Але хочу наголосити, що я звик до публічного діалога і про жодні кулуарні домовленості не може бути й мови. Готовий у присутності журналістів телефонувати депутатам, вести з ними розмови. Крім того, ми проведемо слухання, на які запросимо керівників профільних виконавчих органів ради, які вже готують детальний аналіз можливості виконання пунктів ультиматуму і його наслідків. Громада має знати правду, щоб нею не могли маніпулювати.

Усі новини