Андрій Табалов: для створення ефективної програми екологічного захисту населення у Кропивницькому необхідна передусім конструктивна робота міської ради

Понеділок, 22 травня 2017 16:40

Міська рада Кропивницького має напрацювати спільну з громадськістю позицію щодо діяльності уранодобувного підприємства на території обласного центру і реалізації спільних зі “СхідГЗК” програм екологічного і соціального захисту населення міста. Таку позицію озвучив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 22 травня.

            - Це питання сьогодні є одним і найпріоритетніших для міста, - наголосив Андрій Табалов. – На погоджувальній раді з керівниками фракцій ми дійшли спільної думки, що діяльність Інгульської шахти має бути предметом прискіпливої уваги міської влади. З цього приводу мали висловитися і надати свої пропозиції усі депутатські фракції та групи. Але для налагодження ефективного діалогу з підприємством необхідна конструктивна робота міської ради. Представники опозиції чомусь дивуються у соцмережах, що у нас відсутня цільова програма захисту. А як вона могла бути створена, якщо не було і можливості щось запропонувати через зрив сесії. Ця проблема не нова для міста, було декілька спроб її створити. Свого часу я готував відповідний проект Закону України, є напрацювання і у народного депутата Костянтина Яриніча, є багато пропозицій у громадських активістів. Все це необхідно узагальнити, щоб виробити стратегію руху і залучити до неї “Схід ГЗК”. У них теж є відповідний досвід, підприємство, наприклад,  утримує і розвиває об’єкти соціальної інфраструктури у Жовтих Водах. Ми теж могли б піти таким шляхом. Гірники закінчили минулий рік з прибутком майже 500 мільйонів гривень - це хороший результат і вони мають економічну можливість реалізовувати екологічні і соціальні програми. Але іншого шляху, як працювати у сесійній залі для вирішення цієї надважливої для громади проблеми не існує!

Усі новини