Андрій Табалов: діяльність міської ради Кропивницького сьомого скликання визнана найпрозорішою

Понеділок, 9 грудня 2019 19:14

У п’ятницю, 06 грудня, Андрій Табалов у прямому ефірі суспільного телебачення UA:Кропивницький в рамках телерадіопроєкту “Виборчий округ: Звіти депутатів міської ради Кропивницького” прозвітував перед громадою міста про роботу на посаді секретаря міської ради за 2019 рік.

Очільник депутатського корпусу розпочав цикл прямих ефірів нового телерадіопроєкту, автори якого запрошують взяти участь усіх депутатів міської ради Кропивницького.

Андрій Табалов розпочав свій звіт із найвагоміших досягнень депутатського корпусу за поточний рік, наголосивши на тому, що реалізація усіх амбітних проєктів стала можливою лише завдяки тісній співпраці з міським головою

- Я потрапив у депутатський корпус, як кандидат на посаду міського голови, і в мене була своя передвиборча програма, яка відсотків на 70 збігалась із програмою Андрія Райковича. Тому мені приємно разом з ним втілювати в життя всі важливі для міста проєкти, - наголосив Андрій Табалов. - По-перше, “Арка” - це надважливий проєкт, який намагались реалізувати кілька попередніх каденцій, і, нарешті, був втілений у життя, коли депутатська більшість під моїм головуванням підтримала абсолютно кожне рішення, це стосується і поправок до бюджету, коли необхідно було додавати коштів на побудову цього стратегічно важливого об’єкту. Це - гордість нашої каденції.

Також одним із найбільших досягнень міської влади Андрій Табалов назвав створення комунального підприємства “Електротранс”.

 - Ми пам’ятаємо стан автобусів і тролейбусів ще кілька років тому, їх фактично не було. Транспорт зношувався і люди з цього приводу постійно скаржились, - зауважив очільник депутатського корпусу. - Також скаржились і на маршрутні таксі, ми отримували постійну критику через те, що, начебто, дозволяємо підвищувати ціни маршрутчикам. Але ми завжди наголошували на тому, що єдиним правильним виходом із ситуації є розбудова власної комунальної транспортної компанії, і це було зроблено. Зараз люди вже не скаржаться на те, що не можуть нічого вдіяти з маршрутчиками, бо на маршрутках їздять все менше і менше. Цього року закуплено ще 6 тролейбусів з автономним ходом — це взагалі нові технології, які є не в кожному обласному центрі нашої країни. І це є надбанням саме нашої каденції, до того ж на наступний рік запланована закупівля ще п’яти таких сучасних тролейбусів.

Стосовно ремонту доріг Андрій Табалов відзначив якісно відремонтований київський напрямок, міст по провулку Об’їзному, ремонт частини вулиці Полтавської, який завершать наступного року.

- Дороги - це обличчя нашого міста. Як депутат округу, до якого входить Велика Балка, я тішуся з того, що нарешті цей мікрорайон з’єднали надійним транспортним сполученням з центром міста, з вулицею Полтавською. Зроблена якісна дорога, якою за 15 хвилин можна доїхати до автовокзалу, лікарні чи пологового, - зазначив Андрій Табалов. - З’явилось багато нових тролейбусних маршрутів, про це все можна говорити дуже багато, але хочу зауважити, що не все ще ідеально, ще багато над чим треба працювати.

Ще одне знакове рішення, яке ухвалила міська рада цього року — повернула з оренди у комунальну власність міста підприємство “ЦНТІ УНГА”, яке опалювало 2/3 нашого міста. Андрій Табалов нагадав, що раніше це було приватне підприємство, яке мало постійні  проблеми з номінаціями на газ і наголосив, що цьогоріч початок опалювального сезону міська влада забезпечила вчасно і без особливих проблем.  

Роботу депутатів під час сесійних засідань очільник депутатського корпусу охарактеризував як досить добру. Посадовець відзначив, що не всі депутати добросовісно відвідують сесії, але загалом роботою обранців задоволений. Андрій Табалов зауважив, що більшість рішень міської ради, як він і обіцяв, коли його обирали на посаду секретаря міської ради, приймається більшістю в 30 і понад голосів.

- На сесії завжди виноситься багато земельних питань. І часто нас критикують за начебто непрозорість у прийнятті цих рішень. Але це суб’єктивна думка окремих депутатів, - зазначив Андрій Табалов. - Засідань “земельної комісії”, як її називають у народі, відбулося понад тридцять, розглянули 763 питання тільки за один рік. Протягом останніх двох років ведуться онлайн трансляції всіх засідань комісії, на які запрошують не тільки її членів, але й усіх депутатів, які цікавляться земельними питаннями та журналістів. І кожне питання обговорюється досить ретельно.

Під час інтерактивної частини звіту Андрій Табалов відповів на питання експертів та містян щодо мораторію на обрізку дерев, торгівлі у невстановленому місці та розповів про ініціативу групи депутатів щодо розробки міської програми з благоустрою “Затишний двір”. Важливо, що експерти у своїй оцінці роботи міської ради відзначили, що діяльність нинішньої каденції найпрозоріша за всі роки незалежності.

Усі новини