Андрій Райкович: Жодних поборів у школах!

Понеділок, 20 липня 2020 12:44

Сьогодні, 20 липня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович вкотре нагадав директорам шкіл свою жорстку позицію щодо збору коштів з батьків. Міський голова наголосив, що у школах Кропивницького такого ганебного явища бути не повинно.

- Ми з вами про збори коштів з батьків давно і серйозно поговорили. Всі знають мою позицію із даного питання: торкнеться рука вчителя чи директора батьківських грошей, то ця ж рука нехай пише заяву на звільнення, - зазначив Андрій Райкович. - Що це за полеміка в мережі інтернет, що батькам необхідно збирати якісь кошти, щоб відновити клас після ремонту в 31-й школі?

Міський голова зауважив, що у навчальному закладі проводяться масштабні роботи за спільним проєктом міської ради і НЕФКО по санації і освітленню. Всі необхідні кошти виділено, і ніхто ні в кого нічого вимагати апріорі не може.

- Школа велика, буде добре, по-сучасному утеплена, якісно освітлена. Замінені всі вікна. Проєктується новий харчоблок. Там вже відремонтовано спортзал, актову залу, хореографічний клас. Там є низка добротних класних кімнат і поетапно ремонтуватимуться й інші локації, - зазначив Андрій Райкович.

Водночас міський голова доручив профільному заступнику проконтролювати підготовку шкіл до прийому першокласників: всі класні кімнати повинні бути відремонтовані і облаштовані відповідно до вимог нової української школи.

Фото: https://zmist.pl.ua/

Усі новини