Андрій Райкович запропонував розгорнути мобільні пункти вакцинації від коронавірусу в міських автобусах та тролейбусах

Понеділок, 26 липня 2021 11:17

У Кропивницькому необхідно активізувати процес масової вакцинації населення. На цьому сьогодні, 26 липня, під час щопонеділкової апаратної наради наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

- Нам необхідно значно пожвавити процес масової вакцинації, - наголосив Андрій Райкович. - Я хочу, щоб мене почула і зрозуміла громада, щоб підтримали ЗМІ: від наступної, значно жорсткішої хвилі коронавірусу, нас може врятувати лише вакцинація і системний карантинний порядок. Також я просив би фахово консультувати кропивничан щодо усіх видів вакцин.

Управління охорони здоров’я отримало першочергове завдання формувати додаткові бригади, що здійснюватимуть вакцинацію населення та вимагати для міста нових партій вакцин.

- Поруч із нами вже нові штами, що косять молодь. Нам необхідно подумати про розгортання до існуючих, ще і додаткових пунктів вакцинації, - акцентував міський голова. – Ми можемо організувати мобільні пункти в наших автобусах чи тролейбусах і пустити їх на околичні мікрорайони - Лелеківку, Арнаутове чи Завадівку. Можна обробити додатково цей транспорт дезінфекторами, Wi-Fi там є, тобто інтернет - зв'язок організувати можливо.

Андрій Райкович дав також завдання підключати до цієї роботи квартальних. А на вакцинацію активно запрошувати двірників, працівників ЖЕО, кондукторів громадського транспорту, водіїв маршруток, які працюють у місті. Медики, освітяни, соцпрацівники мають бути щепленими обов'язково, адже знаходяться в зоні ризику.

- Підприємства, сфера послуг, кафе, ресторани, всі максимально повинні бути залучені до процесу вакцинації. Всі,у кого робота, пов’язана зі спілкуванням з людьми, кому не протипоказана за станом здоров'я вакцинація, мають бути щеплені! Це той випадок, коли якість і безпека залежать від кількості вакцинованих, - зазначив очільник міста.

 

Усі новини