Андрій Райкович: я забороняю збирати з батьків кошти на ремонти у закладах освіти Кропивницького

Понеділок, 10 серпня 2020 14:29

Школи Кропивницького до нового навчального року мають бути підготовлені вчасно. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 10 серпня.

Менше, ніж за місяць школярі обласного центру повернуться до шкільних парт. Через карантинні заходи, викликані пандемією коронавірусу COVID – 19, останні два місяці минулого навчального року школярі навчалися дистанційно. У той же час, освітяни активно готуються до того, що новий навчальний рік стартує традиційно.

- До 01 вересня вже рукою подати! Управління освіти, завершуйте ремонтні роботи, наводьте порядок на подвір’ях, - поставив завдання очільник міста. - І знову наголошую на особливій увазі до підготовки класних кімнат, де навчатимуться першачки, а також до  максимальної готовності  закладів до роботи в умовах карантину.

Міський голова також наголосив на необхідності забезпечення всебічної комунікації вчителів з батьками. Адже всі повинні знати правила поведінки, виконувати санітарні епідеміологічні норми, а школа вже сьогодні має бути забезпечена повним  набором антисептиків, необхідною кількістю пірометрів, та повинна таким чином спланувати навчальний процес,   щоб класи якомога менше перетиналися і контактували на перервах, в їдальнях, на майданчиках. А ще в кожному закладі має бути забезпечене регулярне  вологе прибирання.

Водночас Андрій Райкович акцентував увагу керівників шкіл на неприпустимості збору коштів з батьків на ремонти у закладах.

- Ми самі здатні ремонтувати приміщення шкіл! Забороняю брати гроші з батьків, - попередив  міський голова. – Я не давав такого дозволу – залізати в кишені родин. Ми закрили це питання: усі діти мають навчатися у рівних умовах.

Усі новини