Андрій Райкович увійшов до десятки найвідповідальніших міських голів України

Четвер, 4 червня 2020 15:01

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович увійшов до десятки найвідповідальніших очільників міст України. Про це свідчать дані порталу «Слово і діло».

За результатами дослідження, Андрій Райкович виконав 44 обіцянки  із 81 і став дев’ятим серед усіх міських голів України за рівнем відповідальності. Серед виконаного - будівництво Арки по вулиці Ельворті, закупівля нових автобусів та тролейбусів, ремонт рентген відділення в ЦМЛ,  будівництво гемодіалізного відділення, створення інсультного центру, реалізація програми “Тривожна кнопка”, втілення в життя програми зі щорічного ремонту п’яти шкільних спортивних залів (тут є навіть перевиконання, адже залів відновили 26), облаштування “Алеї слави”, запровадження “Стипендії міського голови” переможцям Всеукраїнських та Міжнародних олімпіад, та вирішення низки інших, актуальних для громади Кропивницького питань.

У той же час, 24 обіцянки Андрія Райковича продовжують втілюватись в життя. Це довгострокові програми, такі, як програма енергозбереження “Світле місто”, яку фахівці КП “Міськсвітло”  активно реалізують. 

Із невиконаного: не вдалося міському голові втілити у життя плани із будівництва сміттєпереробного заводу. І не тому, що не вистачило наполегливості. Такий завод буде просто нерентабельним у Кропивницькому. Представники міської ради провели не одні перемовини  з фахівцями у сфері переробки твердих побутових відходів, проте проаналізувавши  “сміттєві можливості” Кропивницького, виявилось, що їх недостатньо, щоб такий завод працював і був з прибутком.  Тому міська влада поставила чітке  завдання компанії “Екостайл” модернізувати існуючий полігон: запровадити сортування сміття, змонтувати установку з дегазації, яка в минулому році почала продуктивно працювати і це дало певні помітні покращення на сміттєвому полігоні, тощо.

Не відремонтована поки і дитяча міська лікарня а також відтерміноване питання переформатування дитячої поліклініки. Але в ній вже розпочалися передпроєктні роботи і проводиться детальне обстеження закладу. Проте коронавірус вніс корективи в життєдіяльність міста, тож Андрій Райкович поставив у  пріоритет створення сучасного відділення легеневої терапії у Центральній міській лікарні на Валах. Дитячі медичні заклади лишаються в центрі уваги  міської влади. Їх ремонт просто відтерміновано.

Детальніше з результатами дослідження  можна ознайомитися за посиланням: https://ru.slovoidilo.ua/rejtingi/predsedateli-gorsovetov/po-otvetstvennosti

Усі новини