Андрій Райкович: у Кропивницькому має бути порядок - від центру і до віддалених мікрорайонів

Вівторок, 16 червня 2020 18:54

Комунальні служби Кропивницького мають неухильно дотримуватися затверджених графіків виконання робіт: прибирання міста, грейдерування та поточного ремонту доріг, облаштування зовнішнього освітлення. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 16 червня.

У Кропивницькому сьогодні тривають масштабні ремонтні роботи на вулиці Романа Шухевича, незабаром почнеться ремонт дорожнього покриття по вулиці Полтавській від провулку Об'їзного до вулиці Васнєцова. Це ті об'єкти, що виконуються за кошти міського бюджету, і увага до якості виконання робіт тут має бути максимальною, - наголосив Андрій Райкович. - Разом з тим, старий асфальт, який знімають будівельники, можна використати на дорогах, що потребують поточного ремонту, зокрема на прибудинкових територіях.

- Біля багатоповерхівок мами повинні мати можливість нормально проїхати з візочком по тротуару, лампочки біля під’їздів мають працювати, лавки та урни теж повинні скрізь бути цілими і неушкодженими, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Ми ж працюємо для людей. А такі елементи благоустрою - ознака цивілізованого міста.

Дощі вимили чимало проблемних ям на околичних дорогах. Тому Андрій Райкович доручив оперативно визначити критичні ділянки, використовувати скол і грейдерувати проїжду частину. Комунальники зобов’язані швидко реагувати як на повідомлення мешканців на “Гарячу лінію”, так і на сигнали  в соціальних мережах.

- Ми повинні максимально виконати поточну роботу з ліквідації негараздів, про які сигналізують нам жителі і які фіксують наші служби, - зауважив Андрій Райкович. - Персональне звернення до керівництва Кропивницького ВКГ і до КП “Теплоенергетик”. Шановні колеги! Карантин - це заходи, що передусім стосуються правил поведінки населення. Вашим службам, які належать до розряду критичної інфраструктури, ніхто не забороняв приводити до належного стану власні люкові господарства, ліквідовувати сліди аварійних робіт на міських дорогах у різних мікрорайонах.

У Кропивницькому продовжує реалізуватися програма “Світле місто”. Спеціалісти КП “Міськсвітло” активно продовжують замінювати натрієві лампи на світлодіодні — сучасні та енергоощадні. Але, переконаний Андрій Райкович, демонтовані світильники можуть використовуватися повторно.

- Ці світильники не можна викидати, - наголосив міський голова. - Їх необхідно відновлювати і використати знову на територіях садочків, на віддалених вулицях та провулках, на прибудинкових територіях.

Усі новини