Андрій Райкович: у Кропивницькому дуже потрібне сучасне відділення для лікування вірусного запалення легень

Понеділок, 18 травня 2020 15:12

Сьогодні, 18 травня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович перебував з робочою поїздкою в Центральній міській лікарні, яка сьогодні є опорним закладом обласного центру в організації лікування хворих на коронавірус.

Очільник міста поспілкувався з колективом лікарні та оглянув приміщення, де планується створити сучасне спеціалізоване відділення з апаратурою експертного класу для лікування хворих із вірусним запаленням легень.

Сьогодні всі хворі на COVID-19 проходять курс лікування в боксованих палатах інфекційного відділення ЦМЛ. Але медики світового рівня прогнозують другу хвилю пандемії, тому Андрій Райкович переконаний – лікувальні потужності Центральної міської лікарні необхідно оперативно розширювати. І рішення питання вже є, адже місто має готову проєктну документацію на капітальний ремонт приміщення першої терапії. Тож саме тут можна облаштувати спеціалізоване відділення для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

- Всі ці роботи потрібно зробити надзвичайно якісно та грамотно, - наголосив Андрій Райкович. – Це відділення нам дуже необхідне вже на осінь. Бо, якщо прогнози лікарів справдяться, і ми отримаємо новий сплеск коронавірусу, матимемо де надавати містянам якісну допомогу.

За попередніми підрахунками відділення, разом з обладнанням коштуватиме міському бюджету майже 30 мільйонів гривень. Більше половини суми – вартість професійного медичного устаткування.

Усі новини