Андрій Райкович: у Кропивницькому будуть дезінфікувати під’їзди житлових будинків і магістральні вулиці

Понеділок, 23 березня 2020 10:44

Двері у кропивницьких багатоповерхівках, сходи і сходові майданчики у під’їздах будуть регулярно оброблюватися дезінфікуючим розчином. Сьогодні, 23 березня, відповідне доручення головному управлінню ЖКГ, управляючим компаніям ЖЕО щодо розміщення відповідних оголошень надав  міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

На під’їздах житлових будинків вже розміщені заклики до мешканців багатоповерхівок об’єднуватися для організації проведення обеззаражуючих заходів.

- Хай це буде навіть звичайний хлорний розчин! Це необхідна справа для кожного під’їзду, - наголосив Андрій Райкович. - Молодші, допоможіть сусідам похилого віку. Звертаюсь до управління МНС розглянути також можливість дезинфекції зупинок громадського транспорту та магістральних вулиць міста.

Управління патрульної поліції міський голова закликав активізувати роботу екіпажів на околицях міста, в спальних районах, пильнувати, щоб мародери не використали ситуацію із впровадження карантинних заходів.

- Окреме звернення до людей похилого віку. У такий момент можуть активізуватися різного роду шахраї, не чисті на руку злодії. Вони будуть телефонувати, приходити у двори, дзвонити у квартири під виглядом соціальних інспекторів, постачальників гуманітарної допомоги і дезинфекаторів помешкань, - акцентував увагу міський голова. - Не піддавайтесь на провокації чи вмовляння. Не відчиняйте двері чужим, що б вони вам не говорили. Ви знаєте своїх соцінспекторів, своїх сімейних лікарів.

Очільник міста також наголосив – у таких випадках краще телефонувати в поліцію чи на «гарячу лінію» міського голови. Якщо ж у Кропивницькому  з'явиться якась гуманітарна лінія допомоги, про це буде публічно повідомлено.

Будьте пильні! Не виходьте з квартир, з дворів! Не дайте себе обманути! І будьте здорові!

Усі новини