Андрій Райкович: у Харків мене запрошували не на з’їзд партії

П'ятниця, 14 червня 2019 11:50

Чимало питань у представників політично активної місцевої громади викликала поява міського голови Кропивницького Андрія Райковича на з’їзді партії «Довіряй ділам» імені двох інших мерів, Харкова та Одеси, одіозних Геннадіїв – Кернеса та Труханова. З’ясувалося, що запрошували не зовсім на з’їзд.

- Їздив, бо міський голова має якомога більше спілкуватись, переймати позитивного досвіду, знайомитись з життям різних міських громад, щоб кожне раціональне зерно застосувати в своїй роботі, - відзначив Андрій Райкович. -  Мені повідомили, що запрошені мери з багатьох регіонів. Потім виявилося, що Кернес і Труханов організували з’їзд партії. Було цікаво послухати, про що говорять на цьому з’їзді, я розширив свій світогляд. І переконався в правильності тієї позиції, яку займаю я, як очільник міста, та міська рада: головне це господарювання. Політика – другорядне. В нашому регіоні ті політичні засади, які позиціонує партія «Довіряй ділам», не на часі, в нас інші виклики й інші потреби.

На пряме питання, вступив чи не вступив у партію – інсинуації були різні, Андрій Райкович відповів однозначно заперечно.

- Я – Андрій Райкович, це мій бренд. І я його гордо несу, мені його батько з матір’ю дали. Я непричетний зараз до якихось політичних сил. Але я працював з промисловцями, підприємцями, мою кандидатуру на посаду міського голови, це не секрет, у 2015 році запропонувала політична сила «Блок Петра Порошенка «Солідарність», підтримали інші політичні партнери на той момент, коли була створена широка коаліція. Я спирався в своїй роботі на державницьку позицію, можливості й допомогу Кабміну. Це вектори моїх політичних поглядів. Я не можу бути опозиціонером, це негативно було б для громади. Шукати собі політичних преференцій, політичних «криш», я не збираюся. Мені це не потрібно. Для мене дуже важливо мати право дивитися людям в очі.

 

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/

Усі новини