Андрій Райкович: обласне відділення АМУ підтримуватиме громади у питанні створення ОТГ

Середа, 12 лютого 2020 14:33

Сьогодні, 12 лютого, у міській раді Кропивницького відбулися загальні збори членів Асоціації міст України в Кіровоградської області. Участь у роботі зборів під орудою голови регіонального відділення АМУ, міського голови Кропивницького Андрія Райковича взяли міські, селищні, сільські голови громад Кіровоградщини - члени АМУ.

Головним питанням порядку денного стало обговорення і внесення пропозицій членів Асоціації міст України до Перспективного плану формування територій Кіровоградської області.

Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні є однією з найважливіших, необхідних для формування ефективного місцевого самоврядування. Реформа була розпочата в 2014 році, і на сьогоднішній день в Україні вже функціонують 939 об'єднаних територіальних громад, зокрема, на території Кіровоградської області - 27 ОТГ. До сьогодні реформа мала виключно добровільний характер, але вже наступні місцеві вибори повинні пройти на новій адміністративно-територіальній основі.

Зміни до Перспективного плану, запропоновані Кіровоградською ОДА, не завжди відповідають баченням громад щодо майбутнього об‘єднання. Тож представники територій висловили свої бачення щодо створення ОТГ в області.

- Я зрозумів, що найбільш проблемними є пропозиції щодо формування територіальних громад в Олександрійському, Світловодському, Бобринецькому, Новоархангельському, Гайворонському, Голованівському та Новоукраїнському районах. Ми підтримаємо точку зору кожної з громад, - запевнив Андрій Райкович. – І ми відстоюватимемо ці зауваження на усіх рівнях влади.

Цього тижня Мінрегіон повинен направити остаточні зміни до Перспективного плану, напрацьовані Кіровоградською ОДА, на погодження до Асоціації міст України.

Усі новини