Андрій Райкович: наслідки руйнівної сили стихії у Кропивницькому мають бути оперативно ліквідовані

Понеділок, 22 червня 2020 15:34

Наслідки руйнівної сили стихії мають бути ліквідовані на території Кропивницького оперативно. На цьому наголосив  міський голова Андрій Райкович під час  термінової наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 22 червня.

У неділю, 21 червня, за 15 хвилин місто накрила злива з градом та ураганним вітром. Негода накоїла чимало лиха: зруйновані покрівлі будинків, повалені дерева, пошкоджені ділянки газопроводу, електромережі, ушкоджено носії зовнішньої реклами. На проїжджій частині доріг злива залишила купи піщаних зметів, на окремих вулицях не стало світла.

- З негодою, з руйнівною силою природи боротися важко, але наслідки необхідно ліквідувати швидко, - відзначив під час наради Андрій Райкович. -  Вся інформація про ушкодження і руйнування комунального майна має бути оперативно опрацьована по усіх сферах життєдіяльності. Реагування має бути оперативним: керівники профільних виконавчих органів тісно комунікують з головним управлінням ЖКГ, з управляючими компаніями, ЖЕО і тримають на особистому контролі  ліквідацію наслідків негоди. Якщо потрібна допомога МНС - повідомляйте.

Комунальні підприємства  “Універсал - 2005” та  “Благоустрій”  отримали завдання продовжувати активно прибирати вулиці, розчищати дороги, зливові решітки.

- Особлива увага має бути приділена об’єктивному з’ясування причин засмічення систем дренажу, що призвело до підтоплення окремих ділянок територій у Кропивницькому, - акцентував увагу комунальників Андрій Райкович. – У такій ситуації надзвичайно важливим є вчасне вивезення побутових відходів з усіх майданчиків міста. Завдання “Екостайлу”- не допустити його перенакопичення у контейнерах. Тобто, сміття вивозимо не до схочу, а чітко - за графіком з кожного майданчика. Те, що обіцяють зробити «колись» - не вирішує питання «сьогодні». Ми дали підприємству час і можливості навести лад у своєму господарстві. Тож буде так, як скаже громада! Ми не будемо пристосовуватися до можливостей «Екостайла» - тут можу, а тут не можу! Жодним чином не можна допускати санітарних порушень!

Управління містобудування та архітектури міської ради будуть вести діалог з власниками рекламних площин на території обласного центру.  Вимога одна: усі білборди у Кропивницькому мають відповідати вимогам якісної і безпечної реклами. Необхідно терміново зняти увесь мокрий мотлох. Крім того, спецінспекція має перевірити, де в Кропивницькому є аварійні площини. Очільник міста також звернувся до Патрульної поліції з проханням допомогти з інформацією про наявність і місце розташування рекламних площин, за якими не слідкують власники конструкцій.

- Школи, садочки, лікарні, надають  інформацію щодо пошкоджень дахів, вікон. Де виникли проблеми – починайте відразу їх ліквідовувати, - поставив завдання Андрій Райкович. - Колеги, ви бачите, яка аномальна спека і яку вона несе загрозу. Нам необхідно підвищити рівень безпеки і готовності протидіяти таким викликам природи.

 

Усі новини