Андрій Райкович: майданцівці залишаться у нашій пам’яті назавжди прикладом для майбутніх поколінь

Четвер, 20 лютого 2020 12:03

Сьогодні, 20 лютого, з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні у Кропивницькому вшанували пам’ять учасників АТО та ООС -  всіх, хто поклав життя на вівтар незалежності рідної країни.

Саме 20-го лютого 2014 року, грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська розпочали окупацію українського Криму. Росія здійснила міжнародний злочин, порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, зруйнувала існуючий баланс сил в регіоні, спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі.

Міський голова Андрій Райкович та його заступниця Наталія Дзюба поклали квіти до могил загиблих захисників України на Алеї почесних поховань Рівненського цвинтаря.

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятна дата, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме у ці дні протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Майданівці  у ці дні стали тими людьми, які кардинально змінили країну і суспільство, відзначив Андрій Райкович.

- Історія сьогоднішньої дати яскраво  свідчить про нескореність духу українського народу, особливо молоді, про незламне бажання жити у вільній, суверенній, незалежній і мирній європейській державі, - наголосив міський голова. - Усі вони залишаться в нашій пам’яті назавжди і будуть прикладом для всіх майбутніх поколінь.

 

Усі новини