Андрій Райкович: МАФів замість гаражів у Кропивницькому більше не буде

Вівторок, 8 жовтня 2019 17:09

Недобросовісні підприємці більше не зможуть зводити МАФи на земельних ділянках, отриманих під будівництво гаражів: депутати міської ради підтримали пропозицію Андрія Райковича і погодили проект рішення, яким забороняється зміна цільового призначення землі.

На заваді таким оборудкам стане відтепер рішення міської ради, прийняте сьогодні,  08 жовтня, під час першого засідання вісімнадцятої сесії міської ради. Відповідно до прийнятого рішення, буде  обмежено надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у власність або користування для будівництва індивідуальних гаражів та зміну цільового призначення земельних ділянок, переданих для такого будівництва.

Такі обмеження триватимуть до затвердження Порядку набуття прав на землю комунальної власності у місті Кропивницькому. Ініціативу впровадити своєрідний мораторій Андрій Райкович виявив через низку повідомлень про дивовижне перетворення  гаражів, які б мали з'явитися на виділених ділянках, на торговельні заклади.

 - Я вдячний кожному, хто проголосував, і підтримав мою ініціативу, - прокоментував рішення міської ради Андрій Райкович. – Виглядає дуже негарно, коли до справи беруться перекупники! Землю виділяємо під гараж, а там за кілька тижнів МАФ виростає! Мені перед людьми соромно за таке. Тому я переконаний, що ми зробили абсолютно правильний і виважений крок!

Усі новини