Андрій Райкович: із першим снігом комунальні служби Кропивницького справилися добре

Понеділок, 22 січня 2018 16:02

Комунальний порядок у Кропивницькому, якою б не була погода, повинен бути наведений завжди, а із першим снігом на дорогах комунальники обласного центру в цілому  впоралися нормально. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 22 січня.

У той же час, у очільника міста були і свої зауваження щодо якості роботи комунальних служб міста за результатами особистої інспекції території Кропивницького.

- Дороги почищені, але  підбордюрна частина біля великих зупинок громадського транспорту залишилась як завжди - забитою снігом! – підкреслив міський голова. - Про людей з інвалідністю просто мовчу, але й здоровим людям спочатку доводиться ступати вище кісточок у сніг, або мокру кашу, а потім вже у  транспорт.

Андрій Райкович звернув увагу головного управління житлово – комунального господарства не необхідність дотримання визначеного алгоритму роботи під час інтенсивного снігопаду на території міста.

- Не тільки “Універсал - 2005” і “Благоустрій” повинні виходити з ночі на поле бою зі снігом, - нагадав очільник міста. – спеціалісти  ЖЕО, двірники, майстри, а головне - комунальні служби закладів освіти, охорони здоров’я, культури, громадського харчування, торгівлі, всіх підприємств, установ та організацій не залежно від форми власності  не повинні чекати, що хтось прийде чистити.

Андрій Райкович також звернувся до керівники районів міста, щоб вони спільно із головами квартальних комітетів, активами мікрорайонів спільно попрацювали з мешканцями приватного сектору.

- Наша техніка вночі чистить дорогу громадському транспорту, а з дворів на проїжджу частину люди почали звалювати сніг, - повідомив міський голова. – Це значно ускладнює роботу громадського транспорту. І водії скаржаться, що  ця історія повторюється із року в рік. Я розумію, що дбайливий господар сніг із двору вигорне, але ж не на проїжджу частину!

Андрій Райкович подякував під час апаратної наради спеціалістам КП «Універсал – 2005», які своєю роботою у нічну зміну забезпечують стабільну роботу всього громадського транспорту міста.

- Сьогодні заторів транспорту немає і це - головне. Місто працює у штатному режимі, - запевнив міський голова. - І в цьому є велика роль комунальних служб. Тому всім, хто працює, особливо вночі, моя подяка!

Натомість керівники  управління патрульної поліції у Кропивницькому вислухали від очільника міста низку претензій.

- Шановні люди в погонах! Дуже добре, що ви моніторите ситуацію в місті, сигналізуєте нам, де дуже слизько, - звернувся до патрульних міський голова. - Але під час хуртовин закрити в’їзди в місто великогабаритному транспорту  і не допустити паркування автомобілів на узбіччях магістральних доріг - це ваш першочерговий обов'язок! Як техніка “Універсал - 2005” може проїхати нашими вулицями? Як почистити той проблемний міст на Полтавській, якщо там застрягли фури і їх розтягували  МНСники?! Я прошу вас теж дуже серйозно реагувати на прохання міської влади.

Крім того, Андрій Райкович звернув увагу, що новим великим автобусам і в нормальну погоду доводиться продиратися через  вузькі вулиці, бо скрізь у два ряди припарковані  автомобілі. А коли слизько і валить сніг, як там пройде 10-метровий грейдер? А “Глобус” майже повз, щоб не зачепити відвалом кожне авто. А сніг куди відгортати?!

Дісталося «на горіхи» під час сьогоднішньої апаратної наради і керівництву міськводоканалу та теплогенеруючих підприємств. Міський голова вже неодноразово акцентував їхню увагу на проблемі  розриття доріг під час усунення поривів на мережах.

- Мені соромно було слухати, що військові порівнювали частину вулиці Кавалерійської, де розрив водоканал, з розбомбленими дорогами на Донбасі, - повідомив  очільник міста. - Чотири автомобілі за півдня тут порізали шини. Так ми далеко не заїдемо! Подібна ситуація і  на Тараса Карпи, і на Михайлівській, і на Тарковського. Так пориви не ліквідовують. І не розраховуйте, що сніг їх прикидає. Ви бачите, яка зима: води більше, ніж снігу. Слідкуйте кожна служба за своїми розриттями.

Усі новини