Андрій Райкович: хуліганством і брутальною поведінкою небезпечну вірусну інфекцію не перемогти!

Четвер, 2 квітня 2020 15:44

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернувся до мешканців міста з вимогою неухильно дотримуватися запроваджених карантинних заходів.

«Місто, як і вся країна, увесь світ, на жорсткому карантині. Інакше бути не може, якщо хочемо вижити, - йдеться у зверненні. - Міська рада щодня звертається до вас з вимогою припинити походи в місто. Достатньо одного разу за продуктами, в аптеку чи медзаклад.

Надто вимагаємо припинити без гострої потреби поїздки в громадському транспорті. Нарешті зрозумійте: маршруткам, комунальному транспорту, автобусам і тролейбусам суворо заборонено перевозити пасажирів в кількості більше половини посадкових місць. Заборонено! І скрізь всі мають бути в масках!

Натомість несвідомі громадяни ламають двері, ображають кондукторів, нападають на водіїв, розбивають скло в транспортних засобах. Не дослухаються прохань- пропустити медиків, не виходять із салонів. В результаті патрульна поліція штрафує автоперевізників за перевищення кількості пасажирів.

Я звертаюсь до вашого розуму і свідомості - небезпечну вірусну хворобу хаосом, хуліганством і брутальною поведінкою не перемогти!

Зрозумійте, якщо кожен виконає абсолютно прості правила поведінки під час карантину: бути вдома, на вулицю - в масках, діти - з дорослими, більше уваги людям похилого віку, щоденна дезинфекція поверхонь, часте миття рук, контакт із сімейним лікарем, обов'язкова самоізоляція всіх, хто недавно повернувся із-за кордону, то вірус відступить!

Іще раз висловлюю подяку всім медичним працівникам, які зараз, як на фронті, всім комунальним службам, працівникам ЖЕО, які прибирають місто, дезінфікують будинки, зупинки, всім колективам, що в такий непростий час трудяться на своїх робочих місцях.

Бережіть себе, своїх близьких. Будьте свідомі і будьте здорові!

Усі новини